Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rugpjūčio mėnesį Europoje įsivyravo sausra

Sausra
Mindaugas Bružas

Beveik 50 procentų Europos išgyvena neįprastai ilgą kritulių nebuvimą, gresia sausra, o 17 procentų teritorijos jau yra ekstremalioje situacijoje, pranešė Europos sausrų stebėjimo centras.

Sausra Europoje

Beveik pusei Europos Sąjungos teritorijos (47 proc.) rugpjūtį gresia sausra, pirmadienį, rugpjūčio 22 d., Briuselyje pranešė Europos sausrų stebėjimo centras. Dėl užsitęsusio kritulių trūkumo 17 procentų ES jau išgyvena ekstremalią situaciją, kuri neigiamai veikia augaliją ir pasėlių derlių.

Jau liepos mėnesį sausros grėsmė buvo nustatyta iki 46 proc. „Didžiulė sausra, kuri nuo metų pradžios paveikė daugybę Europos regionų, išplito į naujas teritorijas ir sustiprėjo nuo rugpjūčio pradžios“, – teigiama Europos Komisijos užsakymu parengtoje ataskaitoje.

Tarp labiausiai nukentėjusių šalių yra Ispanija, Portugalija, Prancūzija ir Italija

Tarp regionų, kurie labiausiai nukentėjo nuo kritulių trūkumo, yra dalis Portugalijos, visa , Pietų Prancūzija, centrinė Italija, Pietų , taip pat didelis regionas, apimantis Slovakiją, Vengriją ir Rumuniją, pažymėjo dokumento autoriai.

Rugpjūčio viduryje liūtys kai kuriuose regionuose šiek tiek sušvelnino sausrą, tačiau perkūnija kai kur padarė žalos ir galėjo apriboti teigiamą kritulių poveikį, rašo ekspertai.

Pasak jų, vakariniuose Viduržemio jūros regionuose šiltos ir sausesnės nei vidutinės sąlygos gali išlikti iki lapkričio mėnesio.

Rugpjucio menesio sausra

Todėl ekspertai neatmeta, kad kai kuriuose Ispanijos ir Portugalijos regionuose sausra tęsis. Tikimasi, kad neįprastai karšti ir sausi sukels derliaus nuostolius. Ypač gali nukentėti vasariniai , ypač kukurūzai, pupelės ir saulėgrąžos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą