Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rusija iki metų pabaigos ir toliau savanoriškai mažins naftos eksportą

Pranešimas spaudai

Rusijos iki m. gruodžio pabaigos tęs naftos ir naftos produktų tiekimo ribojimo 300 tūkst. barelių per parą politiką. Pasak ministro pirmininko pavaduotojo Aleksandro Novako, laikysis savanoriško naftos eksporto mažinimo iki 2023 m., siekdama subalansuoti naftos rinką.

Šalis ir toliau vykdys politiką, pagal kurią iki gruodžio pabaigos apribos naftos ir naftos produktų tiekimą iš užsienio 300 tūkst. barelių per dieną, sekmadienį pareiškime teigė A. Novakas, rašo „Bloomberg”.

Maskva apie savo įsipareigojimą mažinti gavybą, kurio ji pažadėjo siekti kartu su OPEC+ sąjungininke Saudo Arabija, paskelbė tuo metu, kai Rusijos naftos srautai viršija planuotą lygį. Vėliau šį mėnesį aljansas ketina susitikti ir aptarti šią politiką.

Savanorišku mažinimu „siekiama sustiprinti priemones, kurių imasi OPEC+ šalys, kad palaikytų naftos rinkų stabilumą ir pusiausvyrą”, sakė A. Novakas.

Rusijos naftos tiekimas

Šio sprendimo buvo labai tikimasi, kai smuko antrą savaitę iš eilės ir dingo karo tarp Izraelio ir „“ sukurta naftos rizikos premija. Rugpjūčio pradžioje Novakas sakė, kad Maskva pratęs eksporto apribojimus sumažintu lygiu, t. y. 300 000 barelių per dieną mažiau nei gegužės-birželio mėn. vidurkis, iki metų pabaigos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą