Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rusija išstojo iš Europos Tarybos „savo noru”

Rusija pasitrauke is Europos Tarybos savo noru
Mindaugas Bružas

neketina mokėti metinio mokesčio organizacijai dėl „precedento neturinčio politinio ir sankcijų spaudimo”.
Rusija pasitraukė iš Europos Tarybos. Užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo laiškas buvo įteiktas generalinei sekretorei Marijai Pečinovič-Burič.

Tai antradienį, kovo 15 d., paskelbė Rusijos Valstybės Dūmos vicepremjeras ir Rusijos delegacijos Parlamentinėje Asamblėjoje vadovas Petras Tolstojus.

Europos Taryba Rusija

Rusija pasitraukė iš „Europos Tarybos”

„Rusija pasitraukia iš Europos Tarybos savo noru, tai yra subalansuotas ir apgalvotas sprendimas”, – sakė Tolstojus.

Pasak jo, Rusija neketina mokėti metinio mokesčio organizacijai dėl „precedento neturinčio politinio ir sankcijų spaudimo”.

atsakomybė už dialogo su nutraukimą tenka šalims, kurios visą laiką naudojo žmogaus teisių temą savo geopolitiniams interesams ir puolė mūsų šalį”, – pridūrė Tolstojus.

Primename, kad vasario 25 d. Europos Taryba sustabdė Rusijos narystę. Tai įvyko po Rusijos invazijos į Ukrainą. Tada Piotras Tolstojus sakė, kad Europos Taryba „neįmanoma ir nereikalinga be Rusijos, nes joje nebus tiesos”.

Dieną prieš tai buvo pranešta, kad Rusija sustabdė savo darbą Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje. Jos delegacija nedalyvaus būsimuose PACE susitikimuose.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
1 komentaras