Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rusija skelbia nutraukianti dujų tiekimą Suomijai

Gasum dujotiekis
Mindaugas Bružas

Suomija išreiškė apgailestavimą dėl Rusijos veiksmų, tačiau patikino, kad buvo kruopščiai pasirengusi tokiam įvykiui.

Rusijos dujų monopolininkė „” nuo gegužės 21 d. nutrauks dujų tiekimą Suomijai. Apie tai penktadienį, gegužės 20 d., pranešė Suomijos dujų bendrovė „Gasum”, remdamasi „Gazprom export” laišku.

Nutraukiamas Rusijos dujų tiekimas Suomijai

„Gazprom Export” informavo „Gasum”, kad gamtinių į Suomiją pagal „Gasum” sutartį bus nutrauktas 2022 m. gegužės 21 d., šeštadienį, 7.00 val.”, – rašoma laiške.

Pažymima, kad nuo rytojaus „Gasum” dujas savo klientams tieks iš šaltinių, esančių dujotiekyje „Balticconnector”. „Gasum” dujų degalinės, esančios dujų tinklo teritorijoje, ir toliau veiks įprasta tvarka.

„Labai gaila, kad gamtinių dujų tiekimas pagal mūsų tiekimo sutartį bus nutrauktas. Tačiau mes kruopščiai pasiruošėme šiai situacijai ir, jei dujų tinkle nebus sutrikimų, artimiausiais mėnesiais galėsime tiekti dujas visiems savo klientams”, – sakė „Gasum” Mika Viljanenas.

Anksčiau Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin pareiškė, kad šalis yra pasirengusi greitai atsisakyti Rusijos gamtinių dujų ir naftos. Ji sakė, kad tai užtruks ne metus, o savaites ar mėnesius.

Taip pat buvo pranešta, kad kovo mėnesį Suomija 70 proc. sumažino naftos importą iš Rusijos.

Balandžio 27 d. „Gazprom” paskelbė, kad nutraukė dujų tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai. nenorėjo mokėti už dujas pagal naująjį Maskvos pasiūlytą mechanizmą. Todėl praranda vis daugiau klientų Europoje.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą