Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Saldžiai ir sveikai: pats laikas pradėti valgyti datules

Mindaugas Bružas

Pabandykite saldumynus ir kitus saldumynus savo racione pakeisti maistingomis datulėmis ir iškart pastebėsite nuostabius sveikatos pokyčius. Šie ne tik suteiks energijos visai dienai, bet ir pagerins jūsų sveikatą bei padės išvengti daugelio ligų.

Datulių nauda

Datulės gali būti labai maistingas užkandis, nes jose yra gana daug kalorijų ir jos labai saldžios, tačiau jos taip pat gali padėti svorio. Dėl uogose esančių junginių sumažės „blogojo” cholesterolio kiekis jūsų organizme, o tai padės kontroliuoti svorį.

Gydytojai ir mitybos specialistai ragina apsvarstyti galimybę įtraukti datules į savo mitybos racioną, datulės ir jų natūralūs junginiai atlieka svarbų vaidmenį užkertant kelią ligoms, pasižymi antioksidaciniu, priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu.

Datulėse taip pat gausu įvairių antioksidantų, kurie padeda kovoti su ligomis. Šių vaisių ekstraktai gali būti naudingi inkstų sveikatai. Naujausi parodė, kad uogos mažina kreatinino ir karbamido koncentraciją organizme.

Karotinoidai, kurių taip pat gausu datulėse, gali padėti pagerinti širdies sveikatą ir sumažinti akių ligų riziką. Uogose taip pat yra flavonoidų, kurie laikomi puikia priešuždegimine priemone. Jie gali padėti žmonėms, sergantiems diabetu, Alzheimerio liga ir apsaugoti nuo tam tikrų rūšių vėžio.

Datulių nauda

Datulėse taip pat gausu vario, magnio ir seleno, o šios medžiagos itin svarbios kaulų priežiūrai ir augimui. Savo ruožtu vitaminas K padės kraujo krešėjimui ir audinių bei kaulų regeneracijai. Todėl osteoporoze sergantys turėtų į savo mitybos racioną įtraukti datulių.

Šie vaisiai taip pat gali padėti kenčiantiems nuo nemigos. Jei ilgą laiką nepakankamai miegate, pabandykite pasigaminti gėrimą iš datulių ir lazdyno riešutų, ir po kelių savaičių pajusite, pasikeitė jūsų poilsio kokybė.

Datulėse esantys vitaminai C ir D padės išlaikyti odos elastingumą ir išlaikyti jaunatvišką išvaizdą kelerius papildomus metus. Šie vaisiai taip pat neleidžia kauptis dideliam melanino kiekiui.

Kokias datules rinktis?

Svarbiausiai rinktis PREMIUM kokybės datulės. Žinoma, tokių datulių prekybos centruose pasitaiko retai. Turėtumėte žinoti, kad po derliaus nuėmimo datulės nebuvo apdorojamos cheminėmis medžiagomis, yra be jokių priedų, konservantų ar pridėto cukraus. Be to, geriausia rinktis datulės ir be GMO. Renkantis reikėtų atkreipti dėmesį į etiketę ir išanalizuoti viską, kas joje yra parašyta.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą