Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šalutinis vynuogių poveikis: privalote tai žinoti prieš jas valgydami

Mindaugas Bružas

Vynuogėse yra daug antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Tačiau per didelis jų vartojimas gali sukelti šalutinį poveikį. Kai kurie iš jų yra svorio padidėjimas, skrandžio sutrikimai ir komplikacijos nėštumo metu. Vynuogės yra mažos, ir to nepastebėdami galite jų suvalgyti per daug. Viename pilname puodelyje (90 g) gali būti daugiau 60 kalorijų.

Reguliariai vartojant dideles porcijas vynuogių gali padidėti . Vynuogėse yra natūralių cukrų, tokių kaip gliukozė ir , kurie, vartojami dideliais kiekiais, gali sukelti cukraus kiekio kraujyje šuolį.

Vynuogėse taip pat yra skaidulų. Vartojant per daug ląstelienos, gali užkietėti viduriai. Dauguma šalutinių vynuogių poveikių yra susiję su per dideliu jų vartojimu. Nors šalutinis poveikis pasireiškia retai, svarbu, kad apie jį žinotumėte.

Vynuogės ir šalutiniai poveikiai

Pilvo pūtimas

Vynuogėse yra salicilo rūgšties. Kai kurie tyrimai rodo šios rūgšties netoleravimą, kuriam būdingas vietinis virškinamojo trakto uždegimas, pilvo , viduriavimas ir .

Vynuogės paprastai yra saugios rūgšties refliukso atveju. Tačiau geriau vengti rūgščių arba nelabai prinokusių vynuogių, nes jos pasižymi didesniu rūgštingumu.

Viduriavimas

Vynuogių sultys kai kuriems žmonėms gali sukelti viduriavimą, nes jose yra paprastųjų cukrų.

Svorio padidėjimas

Vienu metu suvalgius per daug vynuogių, gali greitai kauptis kalorijos. Geriau vynuoges valgyti kaip užkandį. Jose tikrai yra mažiau kalorijų nei sausainiuose ar dribsniuose, tačiau nepersivalgykite ir jų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą