Saulėje įvyko vainikinės plazmos išmetimas, pliūpsnis skrieja Žemės link (vaizdo įrašas)

Mindaugas Bružas

Anądien Saulėje įvyko vainikinės masės išmetimas. Plazmos srautas pradėjo veržtis mūsų planetos link. Pasak „Space”, prognozuoja galingos geomagnetinės audros lygio G2 pasirodymą rugsėjo 19 ir 20 d.

Fizikas Keithas Strongas, Saulę tyrinėjantis jau 50 metų, socialiniame tinkle „X” paskelbė nedidelį vaizdo įrašą, sukurtą remiantis kosminių aparatų nuotraukomis. Vaizdo įraše matyti, iš žvaigždės išsiveržia didžiulis labai karštos plazmos siūlas ir veržiasi į mūsų planetą. Pasak paties Strongo, tai didžiausias išsiveržimas, kokį jam yra tekę matyti per visus stebėjimų metus.

Didžiulis saulės plazmos išsiveržimas

JAV Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija perspėjo, kad dėl Saulėje įvykusio vainikinės masės išsiveržimo rugsėjo 19 arba 20 d. Žemę pasieks G2 lygio geomagnetinė .

Prognozuojama, kad ši turės tam tikrą neigiamą poveikį radijo ryšio ir elektros energijos sistemoms Žemėje. Visų pirma dėl jos gali trumpam išsijungti ir sutrikti navigacijos sistemų veikimas.

MeteoAgent portalas taip praneša, kad rugsėjo 19-21 dienomis Žemėje vyks didžiulė geomagnetinė audra.

Geomagnetinė audra rugsėjo 19 20 dienomis

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment