Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sausa alkūnių oda: 7 patarimai, kaip ją drėkinti

Mindaugas Bružas

Priežastis, kodėl alkūnės tapo šiurkščios, gali būti temperatūros pokyčiai, nekokybiški sintetiniai drabužiai ir net blogi įpročiai, pavyzdžiui, jei sėdėdami prie stalo mėgstate atremti alkūnes į kėdės rankų atramas. Tai ne tik sukelia diskomfortą, bet ir baisiai atrodo. Kad sugrąžintumėte alkūnėms švelnumą ir atrodytų patraukliai, peržiūrėkite savo mitybą ir atlikite odos procedūras.

Sausa alkūnių oda: ką daryti?

1. Į savo mitybą įtraukite grūdinių produktų ir žalumynų. Be to ėtų naudoti maisto papildus.

2. kosmetologijoje naudojama minkštinamoji ir balinamoji priemonė. Sausą ir kietą alkūnių odą suminkštinti padės per pusę perpjauta citrina, kurią kelias minutes įtrinkite į kietą odą (tik nepersistenkite), o tada alkūnes patepkite maitinamuoju kremu. Ši procedūra ypač naudinga, kai alkūnių oda pradeda skilinėti.

3. Suminkštinti odą padės ir tarkuotų žalių bulvių bei 1-2 arbatinių šaukštelių medaus mišinys. Užtepkite šią košelę ant alkūnių 20-30 minučių, tada nuplaukite ir patepkite maitinamuoju kremu.

4. Įtrūkusioms alkūnėms gydyti tinka avokadų aliejaus ir sandalmedžio arba mandarinų aliejaus mišinys santykiu 1:1. Galite įlašinti 1-2 lašus į kremą, kurį naudojate alkūnių odai tepti.

5. Du kartus per savaitę naudokite kūno šveitiklius. Šveitiklių galite pasigaminti patys. Tai gali būti 1 valgomasis šaukštas grietinės su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos arba kavos tirščiai su medumi.

6. Labai padeda kompresai, pagaminti iš paprasto saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, palikti per naktį.

7. Jei alkūnės labai paraudusios, dirginimą padės sumažinti baltojo kopūsto (prieš tai sutrinti).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą