Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sėkmingiausių telefonų apžvalga: įvardinti geriausi 2023 telefonai

Donatas Varnas

2023-ieji metai jau eina į pabaigą, todėl jau spėjome apžvelgti sėkmingiausius šių metų telefonus ir įtraukti juos į geriausių išmaniųjų telefonų dešimtuką.

Laimei, 2022-ieji mums taip pat padovanojo keletą stulbinančių modelių, kurių geriausius įtraukėme į šį sąrašą kartu su 2023 telefonais. Nesvarbu, ar ieškote stulbinamo našumo, kameros kokybės, dizaino, ar kainos, mūsų dešimties geriausių telefonų sąraše rasite viską. Iš karto galime pripažinti, kai kurios kainos jus nustebins.

Žinoma, į sąrašą pakliuvo „Samsung” ir „Apple” įrenginiai, tačiau jei pažvelgsite į „Android” rinkos konkurentus, tokius kaip „OnePlus”, „”, „Oppo” ir „Xiaomi”, galite rasti tobulą telefoną už jums priimtiną kainą. Patikėkite, visi šie telefonai veikia tinkamai, ir tai puiku. Gera konkurencija reiškia geresnius telefonus visiems!

TOP-1 „Google Pixel 7” – daugumai žmonių tai geriausias telefonas

Google pixel 7 top1

Manome, kad geriausias telefonas daugumai žmonių. Tai kol kas geriausias „Pixel” telefonas su daugybe aukščiausios klasės funkcijų už visiškai neįtikėtiną 650 EUR kainą.

Už šią kainą gausite nuostabų 6,3 colio 90 Hz OLED ekraną, ryškią ir pritaikomą „Android 13” programinę įrangą, aukščiausios kokybės stiklo apdailą su belaidžiu įkrovimu ir stebėtinai geras pagrindinę ir itin plataus kampo kameras nugarėlėje. Pagrindinė kamera – geriausia taškinė kamera rinkoje. Dėl 50 MP jutiklio ir aukščiausios klasės „Google” nuotraukų apdorojimo, kad ir į ką nukreiptumėte kamerą, gausite nuostabių nuotraukų.

Taip pat gausite smagių funkcijų, tokių kaip „Magic Eraser”, kuri leidžia ištrinti nepageidaujamus žmones ar objektus iš nuotraukų, ir kitų išskirtinių „Pixel” funkcijų, tokių kaip skambučių rūšiavimas ir skambučio sulaikymas, todėl jums nereikės ilgai laukti, nors kai kurie iš šių privalumų prieinami tik JAV.

Galite rinktis „Pixel 7 Pro”, jei norite didesnio ekrano, geresnio akumuliatoriaus veikimo laiko ir papildomo optinio teleobjektyvo.

TOP-2 „iPhone 14 Pro” yra geriausias „iPhone”

Iphone 14 pro top2

iPhone 14 Pro” yra daug geresnis už savo pirmtaką. Kai kurie pakeitimai nėra tokie pastebimi, tačiau kai debiutuoja toks vizualinis atnaujinimas kaip „Dynamic Island”, sunku į juos nekreipti dėmesio.

Garsiąją išpjovą ekrane „Apple” sumažino iki tabletės ir apskritimo formos po viršutiniu rėmeliu, tuščią erdvę užpildė juodais pikseliais, o paskui panaudojo animaciją, kad pranešimai ir programėlių atnaujinimai ateitų iš šios erdvės, todėl galima naudoti išpjovas, kurios daugumoje telefonų skirtos fotoaparatams. Tai labai išmanus sprendimas, leidžiantis visą laiką matyti pavadinimą, laikmačius, orus ir daugelį kitų dalykų ekrano viršuje, nepereinant į programėlę.

Telefono kameros taip pat yra labai geros – pirmasis 48 MP jutiklis „iPhone” telefone, be 3x teleobjektyvo ir itin plataus kampo objektyvo, siūlo 2x priartinimą.

TOP-3 „Samsung Galaxy S23 Ultra” – telefonas, kuris turi viską

Samsung galaxy s23 ultra top3

Jei jums reikia telefono su maksimaliu funkcijų rinkiniu, tuomet „Galaxy S23 Ultra” yra tai, ko jums reikia. Tai didelis ir brangus telefonas, tačiau gausite visas funkcijas, kurių galite norėti 2023 m. išmaniajame telefone: neįtikėtinai geras trigubas kameras, puikų akumuliatoriaus veikimo laiką, kurio užtenka daugiau nei dienai, našumą, kuris nenusileidžia konkurentams, ir, žinoma, unikalų „S-Pen” rašiklį, kurį dabar galima paslėpti telefone, jei jo prireiktų.

Tai vienas iš nedaugelio telefonų su stačiakampiu korpusu ir ekranu, tačiau jį patogu laikyti dėl aukštos surinkimo kokybės ir gražiai susiaurintų kraštų bei ekrano. Dėl tokios konstrukcijos gaunamas geriausias ekranas iš visų telefonų, puikiai tinkantis bet kokiai programėlei, kurią galite į jį įdiegti, ir puikiai tinkantis žiūrėti vaizdo įrašus.

200 MP pagrindinė kamera yra puiki, ypač jei mėgstate šiek tiek sodrias spalvas, kurios atrodo ryškesnės nei realiame gyvenime. Tačiau tai nereiškia, kad jos atrodo dirbtinai – vaizdo kokybė puiki dėl universalaus itin plataus kampo objektyvo ir dviejų atskirų 3x ir 10x optinių teleobjektyvų, kurie pasižymi puikiomis savybėmis. Gaila, kad asmenukių kamera prastai veikia esant prastam apšvietimui.

TOP-4 „Google Pixel 7a” yra geriausias telefonas pagal kainą

Google pixel 7a top4

„Google Pixel 7a” sujungia visas geriausias 2022 m. Pixel 6a savybes – puikią kamerą, padorų našumą, kelerius metus trunkantį programinės įrangos palaikymą – ir geresnį 90 Hz ekraną bei modernų dizainą.

Jo kaina prasideda nuo 500 eurų, tačiau tai vienas geriausių telefonų, kuriuos galite įsigyti. Dėl mažesnio 6,1 colio ekrano „Pixel 7a” daug lengviau naudoti kasdieniame gyvenime nei daugelį kitų šiame sąraše esančių didelių telefonų, be to, jis turi tą patį „Tensor G2” mikroschemų rinkinį kaip ir „Pixel 7” bei „7 Pro”.

Pagrindinė 64 megapikselių raiškos kamera yra išties unikali. Geresnės kameros nuotraukoms daryti nerasite panašių telefonų segmente. Telefoną taip pat galite įsigyti žaismingų spalvų, pavyzdžiui, mėlynos ir koralinės, arba rinktis baltą ar juodą modelį.

TOP-5 „OnePlus 11” yra geriausias flagmanas

Oneplus 11 top5

Su „OnePlus 11” „OnePlus” pasiekė pusiausvyrą, siūlydama visapusiškai funkcionalų aukščiausios klasės išmanųjį telefoną už puikią kainą. Už 800 eurų, vieninteliai dalykai, kurių jam pastebimai trūksta, yra belaidis įkrovimas ir visiškas atsparumas vandeniui.

Jei galite nekreipti dėmesio į šiuos dalykus, gausite telefoną, kuris turi viską, ko galite norėti: stebėtinai greitą veikimą, puikų ekraną, stiprias kameras, įskaitant labai gerą 50 MP pagrindinį objektyvą, ir ketverius metus veikiančius „Android” atnaujinimus bei penkerius metus veikiančius saugumo atnaujinimus. „Android” pasaulyje tik „Samsung” ir „Fairphone” gali su tuo lygintis (ilgiausiai, daugiau nei penkerius metus, programinę įrangą palaiko „iPhone”).

Be to, „OnePlus 11” yra plonas ir aptakus telefonas, nepaisant jo 6,7 colių ekrano, ko negalima pasakyti apie kitus didžiulius telefonus. Galite rinktis blizgų žalios spalvos modelį arba juodą versiją su matine, beveik šilkine galinio stiklo apdaila. Tai reiškia, kad ant jo nelieka pirštų atspaudų, tačiau jis yra vienas slidžiausių telefonų.

TOP-6 „iPhone 14” yra puikus universalus įrenginys skirtas jums

Iphone 14 top6

„iPhone 14” nėra toks geras kaip „iPhone 14 Pro”, tačiau jis taip pat yra pigesnis (nors iš esmės tai yra su kitu pavadinimu). Vienintelis dalykas, kurį jame galima pastebėti lyginant su 13-uoju modeliu, yra šiek tiek patobulinta pagrindinė kamera ir, visų teigimu, įspūdingas vaizdo režimas su stabilizavimo efektu „Action Mode”.

Taip pat yra automobilio avarijos aptikimo funkcija, kuria, tikimės, niekada neprireiks pasinaudoti. Apibendrinimas: jei turite „iPhone 13”, tai neverta jo keisti į „iPhone 14”, tačiau kitais atvejais daugumai žmonių tai yra geriausias „iPhone”. Akumuliatoriaus veikimo laikas puikus, našumas puikus, o fotoaparatai, nepaisant to, kad nėra teleobjektyvo, yra aukščiausios klasės.

Apskritai „Apple” surinkimo kokybė yra aukščiausio lygio, o „iOS” yra labai stabili programinė įranga. Be to, maždaug penkerius metus gausite programinės įrangos atnaujinimus, o įrenginį galėsite taisyti bet kurioje „Apple” parduotuvėje. Jei jums reikia didesnio ekrano ir didesnės , galite rinktis „iPhone 14 Plus”.

TOP-7 „Samsung Galaxy Z Flip5” – geriausias sulankstomas telefonas

Samsung galaxy z flip5 top7

Nepaisant minimalių ankstesnių „Z Flip” modelių patobulinimų, „Samsung Galaxy Z Flip 5” yra geriausias sulankstomasis telefonas, kokį tik galite įsigyti, nes laimėjo kainos, dizaino, funkcijų ir programinės įrangos palaikymo derinys.

Už beveik 900 eurų jis konkuruoja su „įprastais” telefonais, o jo vidinis ekranas yra tokio pat dydžio kaip ir konkurentų, tačiau jis sulankstomas per pusę ir užima mažiau vietos kišenėje. Dabar „Z Flip 5” taip pat visiškai sulankstomas, o jo išorinis ekranas yra didesnis, todėl galite tikrinti laiką, pranešimus ir net programėles jo neatlenkę.

Techniniu požiūriu dviejų ekranų buvimas džiugina. Akumuliatoriaus veikimo laikas taip pat neblogas, tačiau jei nuolat naudojate telefoną, akumuliatoriaus įkrova sparčiai mažės. Įkrovimas yra erzinančiai lėtas – 25 vatai, o įkroviklis nėra pridėtas.

„Samsung” suteiks 5 metus programinės įrangos palaikymą ir ketverių metų „Android” atnaujinimą. Jei jums labiau patinka stiliaus sulankstomas telefonas, rinkitės „Samsung Galaxy Z Fold 5„.

TOP-8 „Motorola Moto G62” – geriausias biudžetinis telefonas

Motorola moto g62 top8

Telefonas, kuris mūsų geriausių biudžetinių telefonų reitingo viršūnėje, pagrįstai turėtų būti minimas kaip vienas geriausių telefonų apskritai – ne kiekvienas puikus telefonas turi būti brangus.

„Moto G62” yra telefonas už mažiau nei 300 eurų, turintis visus svarbiausius dalykus: padorų 120 Hz ekraną, gražią ir paprastą „Android” programinę įrangą, labai gerą dviejų dienų baterijos veikimo laiką ir pakankamai galingą procesorių, kad būtų galima atlikti įprastas kasdienes užduotis.

Pagrindinė 50 MP kamera už tokią kainą taip pat labai patraukli, tačiau joje nėra stabilizavimo technologijos, todėl reikės tvirtos rankos, o itin plataus kampo ir makroobjektyvai negali pasigirti geromis savybėmis. Tačiau už tokią kainą fotoaparatas, darantis ryškias ir aiškias nuotraukas dienos šviesoje, yra viskas, ko galima norėti.

Įdiegta 5G technologija užtikrina kelerių metų veikimą naujuose tinkluose, nors nesitikime, kad G62 sulauks daug programinės įrangos atnaujinimų.

TOP-9 „Samsung Galaxy S23 Plus” – „Android” telefono aukso viduriukas

Samsung galaxy s23 plus top9

„Galaxy S23 Plu”s yra puikus pasirinkimas, jei norite ne tikrai didžiulio „Samsung” telefono su rašikliu („S23 Ultra”), o padoraus dydžio ekrano, maksimalaus baterijos veikimo laiko ir geriausio programinės įrangos palaikymo „Android” žaidime per pastaruosius penkerius metus.

Testavimo metu nustatėme, kad telefonas puikiai atlieka savo darbą ir turi tris galinės kameros objektyvus be kitų telefonų su keliomis kameromis įmantrybių. Dizainas yra šiek tiek paprastas, bet jei įdėsite jį į dėklą, to nepastebėsite. Palyginti su „Pixel” telefonais, programinė įranga reikalauja daugiau pritaikymo, tačiau „Samsung” OneUI yra lankstesnė nei „Google” „Android” versija.

Telefonas atrodo aukščiausios kokybės, pagamintas iš aliuminio ir stiklo, ekranas tikrai puikus, gerai matomas lauke. Jei manote, kad čia viskas puiku, tik jis per didelis, nesijaudinkite – yra ir įprastas „Galaxy S23”, kuris turi mažesnį ekraną.

TOP-10 „Xiaomi 13 Pro” – naujausia telefono kameros technologija

Xiaomi 13 pro top10

Iš karto turime pasakyti, kad šis telefonas galėjo užimti aukštesnę vietą šiame reitinge, jei „Xiaomi” MIUI programinė įranga būtų geresnė ir malonesnė naudoti. Gaila, nes „Xiaomi 13 Pro” turi vieną pažangiausių aparatinės įrangos sprendimų išmaniųjų telefonų pasaulyje.

Tai vienas pirmųjų telefonų, kuriuos galima įsigyti už Kinijos ribų, turintis 1 colio kameros jutiklį – technologiją, kuri, kaip prognozuojama, per artimiausius porą metų išmaniųjų telefonų kameras pakels į kitą lygį, tačiau „Xiaomi” jį pasiekė anksčiau. Mūsų bandymų duomenimis, didesnis jutiklio plotas praleidžia daugiau šviesos, todėl gaunamos sensacingos nuotraukos esant silpnam apšvietimui ir toks detalumo lygis, kokio mažesni jutikliai negali pasiekti. Pridėkite 50 MP teleskopinį jutiklį ir 50 MP itin didelį priartinimą, ir turėsite puikią sąranką, nepaisant didelio fotoaparato dydžio.

Telefone veikia „Snapdragon 8 Gen 2” mikroschemų rinkinys, lengvai susidorojantis su bet kokia užduotimi, be to, jis pasižymi puikiu baterijos veikimo laiku.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą