Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šią procedūrą telefone reikėtų atlikti 2-3 kartus per metus: daugelis žmonių ją nuolat ignoruoja

Donatas Varnas

Laikui bėgant daugelis „” naudotojų susiduria su ta pačia problema. Jų išmaniojo telefono pasensta, susidėvi, praranda talpą, o informacija apie jo įkrovos lygį nebeatitinka tikrovės.

Tokiais atvejais, norint atkurti teisingą įkrovos rodymą, reikia atlikti akumuliatoriaus kalibravimo procedūrą. Priešingu atveju sutrumpėjęs veikimo ir dažni telefono išsikrovimai neišnyks. Laimei, pati kalibravimo procedūra nėra labai sudėtinga.

Kaip suprasti, kad išmaniojo telefono akumuliatoriui reikia kalibravimo?

  • Išmanusis išsijungia per anksti. Iš tikrųjų jis nebesupranta, koks yra akumuliatoriaus įkrovos lygis, ir gali išsijungti, net jei įkrovos lygis dar pakankamas (5-20 %).
  • Išmanusis telefonas ir toliau veikia net esant nuliniam įkrovos lygiui.
  • Visiškai įkrovus akumuliatorių, įkrovos lygis greitai mažėja. Pavyzdžiui, ką tik atjungus išmanųjį telefoną nuo įkroviklio, įkrovos lygis greitai sumažėja iki 97-90 %.
  • Telefonas negali būti įkrautas daugiau nei 95-97 %.

Baterijos kalibravimas telefone

Kaip greitai sukalibruoti akumuliatorių?

Norėdami tai padaryti, turite įkrauti išmanųjį telefoną iki 100 %, įeiti į standartinį telefono numerio rinkimą ir įvesti simbolių kombinaciją *#0228#. Po to turėtumėte atidaryti sistemos meniu, kuriame reikia paspausti mygtuką „Quick Start” (greitas paleidimas).

Išmaniojo telefono ekranas kelioms sekundėms užges, o tada pateiks akumuliatoriaus ę. Jei ji yra mažesnė nei 100 %, vadinasi, yra problema. Tokiu atveju reikia dar kartą visiškai įkrauti akumuliatorių ir kartoti procedūrą, kol įkrovos lygis bus 100 %.

Tačiau verta pažymėti, kad šis kodas gali veikti ne visuose „Android” įrenginiuose. Jei įvedus atitinkamą kombinaciją išmaniojo telefono akumuliatoriaus būsenos langas nepasirodo, kalibravimą teks atlikti rankiniu būdu.

Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  • Visiškai iškraukite išmanųjį telefoną ir įkraukite jį.
  • Įkraukite išmanųjį telefoną iki 100 % ir palikite jį įkrautą 8 valandas, visą šį laiką nenaudodami prietaiso.
  • Tada išjunkite įtaisą ir toliau jį įkraukite dar maždaug valandą.
  • Po to atjunkite jį nuo įkroviklio ir vėl įjunkite kelioms minutėms.
  • Vėl išjunkite išmanųjį telefoną ir prijunkite jį prie įkroviklio dar 1 valandai.

Atlikus visus pirmiau aprašytus veiksmus, akumuliatorius bus sukalibruotas ir galėsite naudotis telefonu kaip įprastai. Šią procedūrą pakanka pakartoti 2-3 kartus per metus – jei dažniau, akumuliatorius gali dar labiau susidėvėti.

Apskritai, nepaisant to, kad šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose šiandien naudojamos pažangiausios energijos taupymo technologijos, įkrovos lygio nustatymo algoritmai vis dar nėra pakankamai tikslūs. Todėl akumuliatoriaus kalibravimas vis dar yra svarbi procedūra, kuri leidžia išspręsti daugybę problemų, susijusių su neteisingu įkrovos lygio rodymu, ir padės prailginti akumuliatoriaus veikimo laiką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą