Kad ryte galėtumėte mėgautis neįtikėtinu kavos skoniu, turite žinoti, kaip tinkamai ją paruošti. Ir jums net nereikia pirkti brangiausios kavos.
Kavos ruošimas – milijonams žmonių visame pasaulyje gerai pažįstamas rytinis ritualas. Tačiau norint, kad gėrimas būtų tobulas, neužtenka tik nusipirkti geros kavos – reikia išmokti ją paruošti.
Norint išvirti gardžią kavą, reikia atkreipti dėmesį vos į kelis aspektus, kurie vis dėlto yra itin svarbūs. O tada ji nustebins jus nepakartojamu skoniu ir nepaprastai kvapniu aromatu.
Proporcijos
Norint pasigaminti skanų gėrimą, verdant kavą labai svarbu laikytis teisingų proporcijų. Norint išgauti sodrų skonį, į įprastą maždaug 260 mililitrų talpos puodelį reikia įpilti ne mažiau kaip 2 arbatinius šaukštelius kavos.
Temperatūra
Kava yra produktas, kuris nelabai gerai reaguoja į verdantį vandenį, nors daugelis žmonių įsitikinę, kad kavą reikia užplikyti. Iš tikrųjų, kai kava užplikoma, jos savybės pasikeičia ir taip prarandate tikrąjį kavos skonį. Kai verdate kavą, turėtumėte naudoti maždaug 90-95 laipsnių temperatūros vandenį.
Puodelis
Žinoma, taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į savo skonį, tačiau puodelis neturėtų būti šaltas, kad kava būtų aromatinga. Taigi prieš pilant į jį gėrimą, puodelį reikia užpilti verdančiu vandeniu.
Tik šios trys naudingos taisyklės padės jums padaryti rytinę kavą daug skanesnę ir malonesnę – visai kaip geriausiose kavinėse.