Jei mėgstate gaminti, savo virtuvėje tikriausiai turite keletą prieskonių. Tačiau įsitikinkite, kad turite tinkamą prieskonių rinkinį, kad patiekalams suteiktumėte nepakartojamą skonį.
Nesvarbu, ką ruošiate, jums tikrai prireiks prieskonių. Prieskonių įmaišymas į patiekalą yra paprasčiausias būdas bet kokiam maistui suteikti daug skonio ir aromato.
Juodųjų pipirų grūdeliai
Jei dažnai gaminate namuose, tikriausiai jau žinote, kokie nepakeičiami yra juodieji pipirai. Tačiau nepamirškite, kad vientisi pipirų grūdeliai daug geriau tinka maisto gaminimui nei susmulkinti prieskoniai. Apskritai pipirų grūdeliai ne taip greitai suardo aliejų, o tai leidžia daug ilgiau išsaugoti skonį.
Taip pat yra rausvųjų ir baltųjų pipirų grūdelių, tačiau ir paprasti juodųjų pipirų grūdeliai puikiai patenkins jūsų kulinarinius poreikius.
Kmynai
Žinote, kad kmynai kai kuriems patiekalams suteikia riešutų skonį. Šis prieskonis yra itin universalus, jame yra daug aliejų, todėl, kad maistas taptų aromatingas, užtenka tik trupučio prieskonių.
Taip pat geriau pirkti kmynus sveikus ir malti juos pagal poreikį. Tai ne tik padės geriau atskleisti aromatą ir skonį, bet ir ilgiau išlaikyti prieskonius. Be to, kmynai yra daugelio prieskonių mišinių, pavyzdžiui, kario ir aitriųjų paprikų miltelių, sudedamoji dalis.
Ciberžolė
Šis ryškiai oranžinės spalvos prieskonis žinomas dėl dažno naudojimo Indijos ir Tailando virtuvėje. Tačiau galbūt nustebsite sužinoję, kad jis tinka ir daugeliui kitų patiekalų.
Ciberžolė priklauso imbierinių šeimai ir yra švelnaus gėlių skonio. Specialistai įsitikinę, kad šio prieskonio įmaišymas į maistą iš esmės pakeis namų ruošos taisykles, nesvarbu, ką ruošiate.
Cinamonas
Galbūt manote, kad cinamonas tinka tik kepiniams, tačiau šis prieskonis puikiai tinka ir pikantiškesniems bei įdomesniems patiekalams. Be to, nepamirškite, kad šio prieskonio kilmė turi didelę įtaką jo skoniui.
Dauguma žmonių yra pripratę prie medžio skonio indonezietiško cinamono, tačiau jei norite išbandyti aštresnę jo versiją, ieškokite vietnamietiško cinamono.
Rūkyta paprika
Jei norite maistui suteikti dūmo ir ugnies skonio, tam puikiai tinka rūkyta paprika. Šis prieskonis priklauso tai pačiai šeimai kaip ir aštrioji raudonoji paprika, tačiau yra daug švelnesnio skonio.
Ji ypač tinka vegetariškiems patiekalams, bet gali papildyti ir mėsos užkandžius.