Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šie gėrimai padeda užmigti: pabandykite ir įsitikinsite

Mindaugas Bružas

Ekspertai rekomenduoja, kad 18–60 metų amžiaus suaugusieji kiekvieną naktį miegotų bent 7–9 valandas. Miego trūkumas ar perteklius yra susijęs su padidėjusia depresijos, diabeto, širdies ligų ir net mirties rizika. Tačiau kiekvieną naktį išmiegoti bent 7 valandas ne visada lengva. Laimei, yra daug gėrimų, kurie turi natūralų migdomąjį poveikį.

Ką reikia gerti norint užmigti?

Vyšnių sultys

Manoma, kad vyšniose esantis triptofano kiekis yra viena iš priežasčių, kodėl šie padeda užmigti. Triptofanas yra aminorūgštis, kuri yra hormono melatonino pirmtakas, tai padeda reguliuoti užmigimo ir pabudimo laiką.

, kuriame dalyvavo 30 dalyvių, atskleidė, kad geriant vyšnių sultis du kartus per dieną, pagerėjo naktinis , sumažėjo naktinių pabudimų ir padidėjo melatonino kiekis rytiniame šlapime.

Kitas tyrimas parodė, kad kasdien 2 savaites geriant 2 puodelius vyšnių sulčių bendras miego pailgėjo 84 minutėmis ir padėjo gydyti 50 metų ir vyresnių suaugusiųjų nemigos simptomus.

Vyšnių sultys

Ramunėlių arbata

Vienas tyrimas, kuriame dalyvavo 60 vyresnio amžiaus žmonių, parodė, kad 400 miligramų ramunėlių ekstrakto vartojimas 28 dienas iš eilės pagerino miego kokybę.

Kitas tyrimas, kuriame dalyvavo 80 moterų, turinčių prastą miego kokybę, parodė, kad fiziniai prasto miego simptomai žymiai pagerėjo po to, kai dalyviai 2 savaites kasdien gėrė ramunėlių arbatą.

gali padėti nuo nerimo ir nemigos, o tai taip pat gali pagerinti miegą.

Ramunėlių arbata

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą