Šašlykai yra pagrindinis pikniko ar poilsio gamtoje patiekalas. Karšta, sultinga ir minkšta mėsa, tirpstanti burnoje ir skleidžianti dūmus, įsimena ilgam. Ruošiant šašlykus svarbiausias vaidmuo tenka marinatui, todėl svarbu žinoti, kaip jį tinkamai paruošti. Yra daugybė receptų, tačiau yra trys ingredientai, kurių tikrai nereikėtų dėti į marinatą. Ar jus žinote juos?
Kokių ingredientų negalima dėti į šašlykų marinatą?
Daugelis žmonių į marinatą neteisingai deda druskos, todėl mėsa tampa sausa ir neskani. Tiesa ta, kad druska nededama į patį marinatą – druskos reikia dėti arba prieš pat kepant mėsą, arba likus kelioms minutėms iki kepimo.
Daugelis mano, kad kokybiško šašlyko neiškepsite be acto. Šis ingredientas įgijo reputaciją, nes mėsa tampa minkšta. Tačiau tai klaidingas įsitikinimas: su actu paruošta mėsa netaps minkštesnė ar skanesnė.
Jau seniai turėjote atsisakyti majonezo kaip marinato sudedamosios dalies. Šašlykas gali būti skanus, bet jis nėra sveikas. Majonezas šį patiekalą pavers tikru kancerogenų šaltiniu.