Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šios uogos pagerins jūsų smegenų veiklą

Sandra Alšauskienė

Specialistai primena, kad subalansuota yra geriausias būdas išlikti sveikiems, be to tam tikri maisto produktai šią užduotį gali šiek tiek palengvinti. Pavyzdžiui, gydytojai prakalbo apie uogą, kuri gali greitai suaktyvinti smegenų veiklą.

Neseniai atliktame tyrime 35 dalyviams pusryčiams buvo duotas vienas puodelis laukinių mėlynių arba placebo. Po to savanorių buvo paprašyta atlikti keletą kognityvinių užduočių, kuriomis buvo tikrinamos smegenų ir atminties funkcijos.

Tie, kurie valgė mėlynių, visą dieną išlaikė koncentracijos lygį ir darbingumą. Tuo pat metu placebo grupės dalyvių rezultatai sumažėjo.

Kitas eksperimentas parodė, kad gerina atmintį vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems gresia Alzheimerio liga. Be to, ekspertai atkreipia dėmesį į uogų naudą senstančių suaugusiųjų pažinimo funkcijoms gerinti.

Mėlynių nauda mums

Antioksidantų gausa

Mėlynės pasižymi vienu didžiausių antioksidantų kiekių tarp įprastų vaisių ir daržovių. Antioksidantai padeda apsaugoti organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, kuris gali sukelti ląstelių pažeidimus, senėjimą ir įvairias ligas.

Širdies ir kraujagyslių

Mėlynės gali padėti sumažinti širdies ligų riziką mažindamos cholesterolio kiekį, kraujospūdį ir uždegimą. Jose esantys antocianinai stiprina kraujagysles ir gerina kraujotaką.

Akių sveikata

Mėlynės gali pagerinti regėjimą ir sumažinti akių ligų, tokių geltonoji dėmė ir katarakta, riziką. Jose esantys junginiai padeda apsaugoti akių ląsteles nuo pažeidimų ir pagerinti naktinį regėjimą.

Virškinimo sveikata

Mėlynės yra geras skaidulinių medžiagų šaltinis, padedančių reguliuoti virškinimą, užkirsti kelią vidurių užkietėjimui ir skatinti sveikų žarnyno bakterijų augimą.

Atminties stiprinimas

Mėlynėse esantys junginiai gali padėti pagerinti trumpalaikę atmintį ir kognityvines funkcijas. rodo, kad reguliarus mėlynių vartojimas gali pagerinti vyresnio amžiaus žmonių kognityvinį pajėgumą.

Imuninės sistemos stiprinimas

Mėlynės yra geras vitamino C ir kitų antioksidantų šaltinis, padedančių stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo infekcijų.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą