Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šios žvakės labai kenkia sveikatai: jų nepirkite

Mindaugas Bružas

Ar žvakės pakenks žmogui, priklauso nuo jų naudojimo trukmės ir medžiagos, iš kurios jos pagamintos. Kokios gali būti dažno žvakių naudojimo pasekmės ir kokiomis sąlygomis jos tampa kenksmingos?

Ar parafino žvakės yra saugios?

Deginant tokiai žvakei į orą patenka daug kancerogenų. Žmogus pradeda įkvėpti tolueno ir benzeno medžiagomis. Šios medžiagos nuodija organizmą. Mažomis dozėmis jie nesukelia staigaus sveikatos pablogėjimo. Tačiau jei šias žvakes deginsite dažnai, gali kilti rimtų ligų.

Taip pat šie kancerogenai gali išprovokuoti vėžinius navikus, sukelti kvėpavimo sistemos ligas. Benzenas ir toluenas kenkia centrinei nervų sistemai, blogina kraujo būklę.

Ar kvapiosios žvakės kenksmingos?

iš kokybiško bičių vaško ir nekenkia žmogaus sveikatai, tačiau taip pat nėra visiškai saugios. Eteriniai aliejai, kurie yra kvapiųjų žvakių dalis, degimo metu keičia savo cheminę sudėtį ir tampa toksiški. Tokie garai gali sukelti galvos skausmą.

Žvakių deginimas

Dažno žvakių naudojimo pasekmės

Dėl dažno žvakių naudojimo gali atsirasti:

  • galvos svaigimas ir dusulys
  • galvos skausmai
  • pykinimo jausmas ir deguonies trūkumas
  • regėjimo problemos

Specialistai pataria žvakes degti ne ilgiau pusvalandį. O po to būtinai gerai išvėdinkite kambarį. Taip pat prieš miegą nereikėtų uždegti žvakių, tai pakenks jūsų savijautai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą