Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis padažas tiks bet kokiam patiekalui: verta ir net būtina išbandyti

Mindaugas Bružas

Padažas gali būti garnyro priedas. Ir kuo universalesnis , tuo platesnis jo pritaikymas. Ir pačiam garnyrui jis bus naudingas. Net patys paprasčiausi taps ryškesni ir apetitiškesni. Parodysime, tokį universalų padažą.

Jums reikės:

  • miltų – 50 g;
  • mėsos sultinio – 600-800 ml;
  • augalinio aliejaus – 1-2 šaukštus;
  • grietinės – 1 šaukštas;
  • pomidorų padažo – 2 šaukštų;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • – 1 vnt;
  • druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.

Kaip gaminti?

  1. Įkaitinkite sausą ir švarią keptuvę. Nuolat maišydami pakepinkite miltus. Patartina kaitinti, kol karamelizuosis (pasidarys rudo atspalvio).
  2. Atskirai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite tarkuotas morkas.
  3. Sultinį sumaišykite su pomidorų ir supilkite į keptuvę su daržovėmis. Užvirinkite.
  4. Sumaišykite grietinę su pakepintais miltais ir įpilkite šiek tiek sultinio. Kai neliks gumuliukų, supilkite mišinį į keptuvę su sultiniu.
  5. Virkite 5-8 minutes, įberkite druskos ir prieskonių. Jei norite, šiame padaže galite troškinti mėsą, kotletus ar grybus. Mėgaukitės!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą