Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šiuose maisto produktuose yra daug druskos: sumažinkite jų suvartojimą

Mindaugas Bružas

Druska dedama į beveik visus patiekalus ir produktus. Dažnai mūsų organizmas gauna daugiau druskos nei reikia. Todėl svarbu žinoti, kuriuose produktuose jos yra daugiausia ir kas padės sumažinti druskos vartojimą.

Kaip sumažinti suvartojamos druskos kiekį?

Druska susideda iš chlorido ir natrio, kurių per didelis vartojimas gali sukelti sveikatos problemų. Todėl per dieną neturėtumėte suvalgyti daugiau nei 500 miligramų arba ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Tai norma, skatinanti raumenų susitraukimą ir palaikanti sveikus impulsus.

Jei vartojate daugiau medžiagų, gali atsirasti įvairių pasekmių organizmui: , padidėjusi insulto rizika, širdies, kraujagyslių, inkstų problemos. Norint to išvengti, geriau nevartoti didelių kiekių šių produktų:

Be to, mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kurios gerokai sumažins suvartojamos druskos kiekį kasdienėje mityboje:

  • nedėkite druskos į virtus patiekalus;
  • pirkdami daržoves (šviežias, šaldytas ar konservuotas), atkreipkite dėmesį į tas, kuriose yra mažai natrio ir druskos;
  • apriboti druskos naudojimą gaminant maistą, pakeisti ją pipirais ar kitomis žolelėmis/prieskoniais;
  • jei valgote ne namie, paprašykite, kad padažai ir užpilai būtų patiekiami atskirai, tada pakeiskite juos aliejumi arba naudokite mažiau.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą