Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skalbimo mašinos valymas kartą per mėnesį: kodėl taip svarbu tai daryti?

Mindaugas Bružas

Skalbimo mašiną reikėtų plauti kartą per mėnesį, o kai kuriais atvejais – dar dažniau. Mums atrodo, kad aukšta skalbyklės sunaikina visas bakterijas, tačiau taip nėra.

Visi mėgstame šviežius ir kvepiančius iš skalbyklės ištrauktus skalbinius. Tačiau jūsų ir patalynė gali būti ne tokie gaivūs ir švarūs, jei periodiškai nevalysite skalbyklės.

Mūsų skalbimo mašina, kurioje skalbiami nešvarūs ar prakaituotos , gali virsti „lopšiu”, kuriame knibždėte knibžda bakterijų. Šie patogenai gali daugintis skalbyklės viduje ir vėliau kauptis net ant išskalbtų drabužių.

Arizonos universiteto daktaras mikrobiologas Čarlzas Gerba aiškina, ar skalbimo mašina, kuri niekada nėra skalbiama, gali pakenkti.

Kokie mikrobai slepiasi nešvarioje skalbyklėje?

Skalbimo mašina yra drėgnoje aplinkoje, o tai reiškia, kad tai puiki vieta mikrobams daugintis.

Pasak Charleso Gerbos, patvariausi patogenai yra , pavyzdžiui, norovirusas ir adenovirusas. Tačiau skalbyklės taip pat sudaro palankią terpę veistis tokioms bakterijoms kaip salmonelės.

2007 m. liepos mėn. žurnale „Applied and Environmental Biology” paskelbtame tyrime Č. Gerba su kolegomis pažymėjo, kad skalbimas vien skalbimo milteliais yra neveiksmingas siekiant sunaikinti ir deaktyvuoti žarnyno virusus, tokius kaip adenovirusas, rotavirusas ir hepatitas A.

Didžiausias pavojus kyla pagyvenusiems žmonėms ir tiems, kurių imuninė sistema nusilpusi. Geriausia skalbimo mašiną plauti kartą per mėnesį. Jei turite vaikų, darykite tai dažniau.

Skalbimo mašinos valymas yra labai svarbus

Kaip valyti skalbimo mašiną?

Pirmiausia universaliu valikliu nuvalykite mašinos vidų ir sandariklius aplink dureles, tada išvalykite filtrus ir išleiskite vandenį. Labai svarbu atsikratyti šių nešvarumų, nes jie gali kauptis ir sudaryti terpę oportunistiniams mikrobams.

Norėdami dezinfekuoti, pripilkite būgną karšto vandens ir baliklio arba baliklio pakaitalo. Temperatūra atlieka svarbų vaidmenį kovojant su patogeniniais mikroorganizmais. Norint sunaikinti žarnyno virusus ir bakterijas, vandens temperatūra turėtų būti 40-60 laipsnių Celsijaus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą