Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus uogų pyragas su glajumi

Mindaugas Bružas

Šį nuostabų pyragą būtina paragauti! Jis toks paprastas, bet kartu ir stebėtinai skanus. Švelnus trapios tešlos su rūgščiomis uogomis ir saldžiu glajumi ant viršaus. Ne pyragas, o svajonė! Jį galima paruošti su bet kokiomis uogomis. Skanu su ir !

Sudedamosios dalys:

- Reklama -
  • sviestas – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • druskos, vanilės – žiupsnelis;
  • miltai – 200 g;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis.

Gaminimas:

  1. Į suminkštintą sviestą įmaišykite druską, cukrų, vanilę ir kiaušinį. Gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą.
  2. Paskleiskite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šonus suformuokite pirštais.
  3. Imkite bet kokias šaldiklyje turimas uogas! Tinka ir šviežios, ir šaldytos . Reikės 300 g uogų ir 1,5 valgomojo šaukšto krakmolo. Uogas sumaišykite su krakmolu. Užtepkite ant pyrago. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
  4. Dabar atėjo įdarui! Jis labai paprastas, bet nepaprastai skanus. Į 100 g grietinės įpilkite tiek pat kondensuoto pieno ir išmaišykite.
  5. Išimkite skardą iš orkaitės. Dar karštą pyragą iš karto apipilkite glajumi. Išlyginkite ir palikite visiškai atvėsti.
  6. Glajus sukietės ir stabilizuosis. Tai nepaprastai skanu! Uogų rūgštumas, glazūros saldumas ir gardus trapios tešlos pyragas.

Mėgaukitės!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą