Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skruzdėlės liks toli nuo namų: kaip atsikratyti vabzdžių

Mindaugas Bružas

Skruzdėlės yra vieni iš labiausiai paplitusių kenkėjų, kuriuos dažnai galima pamatyti namuose nuo pavasario vidurio iki vasaros pabaigos. skruzdėlės pasirodo reaguodamos į daugelį veiksnių, įskaitant kylančią temperatūrą ir ilgesnę dienos šviesą.

Kylant temperatūrai skruzdėlės tampa aktyvesnės ir pradeda ieškoti maisto. Be to, šiuo metu jos dauginasi, todėl skruzdėlių kolonijoje padaugėja.

Kad skruzdės nebesiveržtų į jūsų namus, ekspertai pasidalijo keliais paprastais patarimais, atbaidyti skruzdes.

Vienas iš pirmųjų produktų, kuriuos siūloma naudoti, yra mėtos, pavyzdžiui, švieži mėtų lapeliai ir pipirmėčių eterinis . Jie yra galingi skruzdes atbaidantys preparatai. Reikia pipirmėčių eterinį aliejų įlašinti ant kelių vatos tamponėlių ir padėti juos prie įėjimų. Taip pat galite pasodinti mėtų aplink savo namus.

Kitas produktas, kurį galima naudoti apsaugai nuo skruzdėlių, yra baltasis . Norėdami tai padaryti, paruoškite tirpalą: viena dalis vandens, viena dalis acto (1:1). Tada juo nuvalykite paviršius, ant kurių pastebėjote skruzdžių.

Be šių repelentų, taip pat galite naudoti cukrų ir boro rūgštį. Negiliame dubenyje sumaišykite lygias cukraus ir boro rūgšties dalis. pritrauks skruzdes, o rūgštis jas sunaikins.

„Pastatykite šias gaudykles šalia skruzdžių takų ir įėjimo vietų. Tačiau boro rūgštį reikėtų laikyti atokiau nuo vaikų ir naminių gyvūnų, nes ji yra toksiška”, – sako ekspertai.

Kai skruzdėlės neutralizuojamos, reikia užkirsti kelią jų sugrįžimui. Norėdami tai padaryti, apžiūrėkite namo pamatus ir sienas, patikrinkite, ar aplink duris ir langus nėra plyšių – šias angas užlopykite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą