Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skrydžio palydovė papasakojo tikrąją priežastį, kodėl sveikinasi su visais keleiviais įlaipinimo metu

Kaipkada.lt

Skrydžių palydovai mokomi atpažinti žmonių, kurie gali jiems padėti ekstremalių situacijų metu, psichotipus. Kai kurie išlaikys ramybę arba padės panikuojantiems keleiviams.

Skrydžių palydovai visada šiltai pasisveikina su keleiviais, kai jie įlipa į lėktuvą, ir tai nėra tik mandagumas ar profesinio etiketo taisyklė. Šia paslaptimi pasidalijo skrydžio palydovė Miwa, kuri „” svetainėje paskelbė greitai išpopuliarėjusį vaizdo įrašą.

Paaiškėjo, kad taip skrydžio palydovai atpažįsta, kurie keleiviai nepasirengę skrydžiui – jie yra apsvaigę nuo alkoholio, serga arba turi nestabilios būsenos požymių.

„Skrydžio palydovai yra apmokyti atpažinti požymius kurie keleiviai neturėtų skristi lėktuvu. Tarp tokių požymių yra netvirta eisena, nerišli kalba ir nenoras užmegzti akių kontaktą”, – sakė kelionių tinklaraštininkė Josephine Remo Feinderap, kelerius metus dirbusi skrydžių palydove Skandinavijos oro linijų bendrovėje SAS.

Be to, stiuardai taip pat mokomi atpažinti psichotipus žmonių, kurie gali jiems padėti kritiniais atvejais, kurie išliks ramūs arba tiesiog padės panikuojantiems keleiviams.

@mrsmiva Insights from flightattendant training ✈️ #flightattendant #cabincrew #cabincrewlife #cabincrewtraining #tuifly #flightattendants #airplanes #pilotsoftiktok #aircraft #ditching #flugbegleiter #airhostess #stewardess ♬ Paris – 3Hzwave

Ką skrydžio palydovai daro, jei keleivis yra per daug girtas arba serga?

Remo Finderupas pabrėžė, kad kai tik nustatoma, jog keleivis yra apsvaigęs, jam pranešama, kad tokios būklės jis neturėtų skristi.

Jei diskusija su keleiviu paaštrės, bus kreipiamasi į teisėsaugos institucijas. Stiuardai yra apmokyti, išvengti eskalavimo ir kviesti teisėsaugos institucijas.

Jei nustatoma, kad keleivis skrydžio metu yra neblaivus, pirmiausia nutraukiamas alkoholio tiekimas, o tada skrydžio palydovai pasirūpins, kad asmuo netrukdytų kitiems keleiviams ir skrydžio įgulos nariams.

Jei keleivis serga arba yra ypač blogos būklės, vyresnysis skrydžio palydovas informuoja orlaivio kapitoną, kuris nusprendžia, ar skelbti avarinę padėtį ir nukreipti orlaivį į kitą oro uostą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą