Šiandien makaronai (pasta) yra viena populiariausių garnyrų rūšių, užimanti lyderio pozicijas kartu su bulvėmis. Nepaisant makaronų populiarumo, daugelis nežino, kaip juos tinkamai paruošti, ir daro klaidas, dėl kurių makaronai tampa ne tokie kokie turėtų būti.
Pasirinkę tinkamus makaronus ir laikydamiesi pagrindinių rekomendacijų, galėsite pasigaminti tikrai gardų garnyrą.
Verdant makaronus svarbu pasirinkti tinkamą vandens kiekį ir makaronų svorį. Tam patyrę virėjai jau seniai naudoja formulę, kuri padeda nustatyti optimalias šių parametrų vertes: „1000-100-10”.
Pagal šias vertes pietums ar vakarienei paruošti reikia imti 1 litrą vandens, 100 g makaronų ir 10 g druskos. Jei laikysitės šių proporcijų, neabejotinai gausite ne tik skanių, bet ir gražių, nesulipusių makaronų.