Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Spalio 25 d. vyks literatūrologo Marijaus Šidlausko knygos „Kairiarankio kentauro pėdomis“ pristatymas

Pranešimas spaudai

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto išleista knyga „Kairiarankio kentauro pėdomis“ – tai Marijaus Šidlausko tekstų (kritikos straipsnių, recenzijų, kultūrinės eseistikos) rinkinys, sudarytas iš dvidešimties pastarųjų metų brandžiausių publikacijų ir viešų pasisakymų. Knyga iliustruota nuotaikingomis Regimanto Tamošaičio, Vlado Braziūno ir kt. nuotraukomis. Joje ne sykį sukirba intelektualinio detektyvo intriga, kalbama apie teksto malonumą ir dievoieškos formas literatūroje, atidžiai įvertinamas kolegų įdirbis, elegantiškai kryžiuojamos špagos su idėjiniais oponentais. ir gyvenime, pakanka ir sąmojo.

Apie autorių. Literatūrologas, literatūros kritikas Marijus Šidlauskas yra humanitarinių mokslų daktaras, ilgametis Klaipėdos universiteto docentas, rašytojų sąjungos narys. Vienas  savičiausių nepriklausomos Lietuvos literatūros tyrėjų, kurio tekstai išsiskiria plačia erudicija, unikaliu stiliumi. Neatsitiktinai už literatūros kritikos bei eseistikos darbus M. Šidlauskas yra pelnęs tris premijas: Jotvingių (1996), Ievos Simonaitytės (2008) ir Vytauto Kubiliaus (2014). Jo Poetas ir visuomenė“ (1994), „Orfėjas mokėjo lietuviška“i (2006) atskleidė autoriaus ypatingą dėmesį kultūros sociumo idėjoms. Kaip profesionalų ėją autorių pažįstame iš  Terry Eagletono „Įvado į literatūros teoriją“ vertimo (2000). Didžiulio susidomėjimo sulaukė M. Šidlausko pokalbių su akademike Viktorija Daujotyte knyga „Vartai į abi puses“ (2015).

Marijus Šidlauskas

Spalio 25 d. 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyks literatūrologo Marijaus Šidlausko knygos „Kairiarankio kentauro pėdomis“ () sutiktuvės. Pokalbyje dalyvaus autorius, liiteratūrologai Viktorija Daujotytė, Gediminas Mikelaitis ir knygos sudarytoja Nida Gaidauskienė.

Informaciją teikia: Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka. Renginys nemokamas.  

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą