Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Spotify” praneša apie beveik 1500 darbuotojų atleidimą

Pranešimas žiniasklaidai

Pirmaujanti muzikos transliavimo platforma „” neseniai paskelbė apie didelį darbuotojų skaičiaus mažinimą, kuris palietė 17 % visų „Spotify” darbuotojų. Šiuo generalinio direktoriaus Daniel Ek sprendimu siekiama spręsti bendrovės finansines problemas ir suderinti veiklos sąnaudas su finansiniais tikslais.

2020 ir 2021 m. „Spotify” smarkiai augo dėl mažesnių kapitalo išlaidų

Nepaisant gerų veiklos rezultatų ir teigiamos pelno ataskaitos, D. Ek paaiškino, kad bendrovei teko sunkiai rinktis – per ateinančius dvejus metus mažinti išlaidas arba imtis ryžtingų veiksmų dabar. Pasirinkdamas pastarąjį variantą, D. Ek pabrėžė, kad reikia atlikti reikšmingus koregavimus, kad įmonės išlaidos būtų tinkamo dydžio ir būtų pasiekti jos tikslai, pripažindamas, kad šis sprendimas komandai sukels didelį emocinį skausmą.

Šio sprendimo pagrindas – sparti „Spotify” plėtra 2020 ir 2021 m., kurią lėmė mažesnės kapitalo išlaidos. Šios atsipirko, prisidėdamos prie bendrovės augimo. Tačiau net ir po ankstesnių atleidimų m. pradžioje ir gegužės mėnesį, kai buvo atleista apie 8 proc. darbuotojų, D. Ek pažymėjo, kad bendrovės sąnaudų struktūra išlieka per didelė jos ateities poreikiams.

Naujausias atleidimų etapas palies maždaug 1 500 darbuotojų. Siekdama palengvinti perėjimą, „Spotify” planuoja pasiūlyti vidutiniškai penkių mėnesių išeitines kompensacijas, sveikatos draudimą šiuo laikotarpiu, imigracijos ir karjeros paramą.

Daniel Ek pranešime pabrėžiama, kad kitame etape „Spotify” turi priimti mažesnį veiklos modelį. Tai daroma po to, kai buvo pristatytas atnaujintas autorinių atlyginimų modelis, kuriuo siekiama padidinti išmokas dirbantiems atlikėjams ir kartu sumažinti sukčiavimo srautus.

„Spotify” nuolat plečia savo naudotojų bazę ir šiuo metu turi 574 mln. aktyvių naudotojų per mėnesį, t. y. 26 proc. daugiau nei pernai. Nepaisant šio augimo, pelningumas vis dar nėra pasiekiamas, o pastaraisiais ketvirčiais pelnas buvo nedidelis. D. Ek žada, kad artimiausiomis savaitėmis bus pateikta daugiau informacijos apie šių pakeitimų poveikį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą