Tinkamos mitybos specialistai pataria sumažinti kai kurių daug cukraus turinčių maisto produktų, kuriuos vartojame kone kasdien, vartojimą. Cukrus dedamas į beveik visus paruoštus produktus. Tai skonio stipriklis, todėl dedamas ne tik į desertus. Per didelis cukraus vartojimas lemia laipsnišką svorio padidėjimą, taip pat lydinčias ligas. Cukrus neigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos bei virškinamojo trakto darbą.
Kuriuose 3 kasdieniuose maisto produktuose yra daugiausia cukraus?
Vienas iš šių produktų yra jogurtas
Rūgpienio produktai yra naudingi sveikatai, todėl daugelis žmonių stengiasi juos įtraukti į savo kasdienį racioną. Bet jei atidžiai perskaitysite bet kurio jogurto sudėtį, rasite cukraus, konservantų, dažiklių ir kitų medžiagų. Todėl reikėtų rinktis kokybišką jogurtą arba bent jau sumažinti jo vartojimą, jei negalite visiškai jo atsisakyti.
Gazuoti gėrimai
Gazuotų gėrimų ir sulčių sudėtyje visada galite pamatyti didelį kiekį cukraus, kuris dedamas į gėrimus, kad pagerintų skonį. Geriau gerti šviežiai spaustas sultis, naminius limonadus, arbatą be cukraus ar paprastą vandenį. Ypač svarbu vaikams mažinti gazuotų gėrimų ir sulčių, kuriose yra daug cukraus, vartojimą.
Šviesi duona
Baltos duonos galima rasti beveik kiekvienuose namuose. Tačiau dietologai pataria šio produkto vartoti mažiau arba jo visai atsisakyti, nes jame yra tiek pat cukraus, kiek ir sviestiniuose kepiniuose.