Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Stresas gali pagreitinti senėjimą ir susilpninti imuninę sistemą – tyrimas

Mindaugas Bružas

Neigiamas streso poveikis žmogaus organizmui neapsiriboja vieno organo ar sistemos pažeidimu. spartina žmogaus senėjimą, silpnina imuninę sistemą, daro jį imlesnį įvairioms ligoms. Pietų Kalifornijos universiteto padarė tokią išvadą. Remiantis nauju tyrimu, ilgalaikis stresas, apimantis problemas darbe ir kasdienes užduotis, neigiamai veikia žmogaus imuninę sistemą. Tyrimo buvo paskelbti žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Stresas pagreitina senėjimą

Užsitęsęs stresas neigiamai veikia žmogaus organizmą, pagreitina jo senėjimą. Silpsta ir apsauginės organizmo funkcijos. Taip yra dėl sudėtingos biocheminių reakcijų grandinės, kurios susidaro dėl ilgalaikio streso.

- Reklama -

„Šis padeda išsiaiškinti pagreitinto imuninės sistemos senėjimo mechanizmus“, – sako tyrimo autorius  Ericas Klopakas.

Mokslininkai nusprendė išbandyti ryšį tarp streso visą gyvenimą ir imuniteto sumažėjimo.

Tyrime dalyvavo daugiau nei 5700 žmonių. Paaiškėjo, kad dažniau nei kiti per gyvenimą stresą patyrusių žmonių imuninė sistema buvo silpnesnė, o tai paveikė jų sveikatą.

Norint pagerinti imunitetą žmonėms, kurių imuninė sistema nesusitvarko su savo funkcija, mokslininkai pataria keisti gyvenimo būdą ir pradėti teisingai maitintis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą