Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Su katėmis susiję ženklai ir prietarai

Mindaugas Bružas

yra paslaptingos būtybės, lydinčios mus jau tūkstančius metų. Su katėmis siejami įvairūs ženklai ir tikėjimai, kurie priklauso nuo vietovės ir liaudies kultūros. Pažvelkime į kai kuriuos iš jų.

Juodoji katė

Juoda katė yra bene garsiausias ženklas, siejamas su blogiu ir nelaimingais atsitikimais. Tačiau iš tikrųjų juodos katės turi ypatingą magišką galią, galinčią apsaugoti jų šeimininką nuo blogio ir ligų.

Įvairiose pasaulio šalyse juoda katė laikoma itin palankiu ženklu, pavyzdžiui, Anglijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Italijoje. Vis dėlto, jei juoda katė kerta kelią, tai gali būti ir nesėkmės ženklas.

Katės akys

Kačių yra tikras liaudies išminties tyrimo objektas. Pavyzdžiui, jei katės akys spindi žalia šviesa, vadinasi, noras būti išpildytam beveik pasiektas.

Jei akys mėlynos, būsite sveiki ir viskas bus gerai asmeniniame gyvenime. Jei akys geltonos, tai gali pranašauti ligą arba blogą pamoką.

Katės plaukai ir ūsai

Dar vienas ženklas – balti ant katės kaktos, kurie laikomi geru ženklu. Jei katė turi ilgus ir tiesius ūsus, tai reiškia, kad ji yra amuletas nuo piktos akies ir žalos.

Pikta katė

Prisilietimas prie žmogaus

Jei katė galva prisiliečia prie žmogaus, tai laikoma teigiamu ženklu – tai rodo meilę ir harmoniją. Tačiau jei ji galva liečiasi į sieną ar kitą daiktą, tai gali reikšti, kad ji blogai jaučiasi arba serga.

Katės ausys

Jei katės viena ausis stovi vertikaliai, o kita pakreipta, tai laikoma katės gebėjimo išmintingai išnaudoti laiką ir galimybes ženklu. Jei abi pakeltos, tai reiškia, kad katė yra darbiniame režime ir jos negalima trukdyti.

Katės ir orai

Egzistuoja įsitikinimas, kad katės jaučia orų permainas ir pradeda neįprastai elgtis prieš prasidedant lietui ar stipriam vėjui.

Manoma, kad katės reaguoja į elektros krūvį, kuris atsiranda atmosferoje prieš audrą. Taip pat manoma, kad katės jaučia Žemės magnetinį lauką ir gali nuspėti žemės drebėjimus.

Kačių įtaka žmonėms

Tikima, kad katės turėjimas namuose žmogui suteikia ramybės, taikos, o kartais net išminties. Katės ir jų murkimas gali nuraminti žmogaus nervų sistemą ir sumažinti stresą. Be to, katės buvimas namuose yra geras ženklas.

Bet kokiu atveju katės yra nuostabūs padarai, kurie gali daug daugiau nei tik erzinti ir žaisti. Katės gali išmokyti žmogų naujai pažvelgti į gyvenimą, išmokyti mylėti ir dovanoti save kitiems ir net suteikti išminties ir proto. Galite naudotis ženklais ir tikėjimais, bet taip pat galite tiesiog mylėti savo katę ir mėgautis jos draugija.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą