Kai kurie žmonės mano, kad šio vaisiaus nauda dirbtinai sureikšminama, tačiau mokslininkai palaiko savo teiginius. Reikia ne tik pasirinkti prinokusį avokadą, bet ir žinoti, ką su juo valgyti, kad gautumėte iš jo kuo daugiau naudos.
Papasakosime, su kokiais maisto produktais skanu ir sveika valgyti avokadus.
Kad būtų skanu
Dažniausiai prinokusio vaisiaus minkštimas tepamas ant skrebučio ir pagardinamas citrinos sultimis. Tuo tarpu vaisius dera su raudona žuvimi, kiaušiniais ir sūriu (kreminiu sūriu). Jei gaminate salotas, galite pridėti pomidorų ir agurkų, vištienos arba krevečių. Iš avokadų taip pat galima gaminti kokteilius ir net sriubą.
Kad būtų sveika
- Sumaišykite baziliką ir avokadą maišytuvu, įpilkite jogurto (graikiško), citrinos sulčių arba česnako.
- Avokadas puikiai dera su pelėsiniu sūriu – skonis taip pat harmoningas.
- Dauguma citrusinių vaisių dėl savo rūgštumo derinami su avokadu ir papildo jo skonį. Geras pavyzdys – avokadas ir greipfrutas.
- Sojų padažas taip pat papildo avokado skonį.
- Avokadų taip pat dedama į kavą, jie naudojami šokoladiniams desertams, putėsiams ir kokteiliams gaminti.