Sukluskite, nes tai itin svarbu daugeliui „WhatsApp” naudotojų – tūkstančiuose įrenginių nebeveiks „WhatsApp” programėlė

Programa „WhatsApp” išlieka viena populiariausių žinučių siuntimo programėlių pasaulyje, o „Meta” nuolat plečia jos funkcionalumą. Programėlę palaiko daugelis „” ir „iOS” išmaniųjų telefonų, taip pat kai kurie funkciniai telefonai su alternatyviomis operacinėmis sistemomis.

Tačiau, remiantis naujausiu svetainės „CanalTech” pranešimu, „WhatsApp” nustos palaikyti 35 mobiliųjų telefonų modelius, kuriuose veikia senesnės „Google” ir „Apple” operacinių sistemų versijos. Tai reiškia, kad šių įrenginių savininkai nebegaus programėlės atnaujinimų, o laikui tiksint jos išvis nebeveiks.

Rekomenduojama patikrinti visą modelių sąrašą ir nustatyti, ar galite toliau naudoti „WhatsApp” savo dabartiniame įrenginyje. Tai ypač svarbu senesnių modelių naudotojams, kurie gali neturėti galimybės atnaujinti savo operacinės sistemos arba gali būti nesuderinami su naujais programėlės reikalavimais.

Šiuo metu „WhatsApp” rekomenduoja įdiegti programėlę įrenginiuose, kuriuose veikia „Android 5.0” ar naujesnė versija, ir „iPhone” telefonuose, kuriuose veikia „iOS 12” ar naujesnė versija, siekiant užtikrinti sklandų veikimą ir saugumą.

Visą prietaisų, kurių „WhatsApp” nebepalaikys, sąrašas

  • : „ Ace Plus”, „Galaxy Core”, „Galaxy Express 2”, „Galaxy Grand”, „Galaxy Note 3 N9005 LTE”, „Galaxy Note 3 Neo LTE+”, „Galaxy S 19500”, „Galaxy S3 VE”, „Galaxy S4 Active”, „Galaxy S4 mini I9190”, „Galaxy S4 mini I9192 Duos”, „Galaxy S4 mini I9195 LTE”, „Galaxy S4 Zoom”.
  • MOTOROLA: Moto G, Moto X.
  • APPLE: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6S, iPhone SE.
  • HUAWEI: Huawei: „Ascend P6 S”, „Ascend G525”, „Huawei C199”, „Huawei GX1s”, „Huawei Y625”.
  • : Lenovo 46600, Lenovo A858T, Lenovo P70, Lenovo S890.
  • SONY: Xperia Z1, Xperia E3.
  • LG: LG: „Optimus 4X HD P880”, „Optimus G”, „Optimus G Pro”, „Optimus L7”.

Šie prietaisai naudojami daugiau nei septynerius metus ar ilgiau. Kai kurie naudotojai gali ir toliau juos naudoti nepaisant jų amžiaus. Tačiau „WhatsApp” nusprendė nebepalaikyti šių ir kitų prietaisų, kad sutelktų dėmesį į naujesnę aparatinę įrangą ir atnaujintą programinę įrangą.

Jei vis dar naudojate „WhatsApp” viename iš šių įrenginių, apsvarstykite galimybę atnaujinti jį į naujesnį modelį arba išbandyti alternatyvas, pavyzdžiui, „Telegram”.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos