Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Susidomėjimas elektra varomomis transporto priemonėmis ES mažėja: priežastis įvardijama

Adomas Račkauskas

Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) duomenimis, naujų elektromobilių pardavimai Europos Sąjungoje gegužės mėnesį, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 12 proc.

Vokietijoje, didžiausioje ES elektromobilių rinkoje, dėl m. gruodžio mėn. pasibaigsiančių elektromobilių subsidijų pardavimai sumažėjo 30 %, todėl šiemet pardavimai sumažėjo 16 %. Apskritai ES automobilių pardavimai gegužės mėn. sumažėjo 3 %, o Jungtinėje Karalystėje ir Europos laisvosios prekybos asociacijos (ELPA) šalyse – 2,6 %.

Elektromobilių paklausa Europoje po kelerius metus trukusio augimo mažėja, o konkurencija gaminant įperkamus modelius stiprėja. nustatė laikinus iki 38,1 % muitus iš Kinijos įvežamoms elektrinėms transporto priemonėms, kurie įsigalios liepos mėn. Dėl to gegužės mėn. 34,2 % sumažėjo „” pardavimai ES, o bendrovė tikisi, kad dėl naujų muitų teks didinti kiniškų modelių kainas.

Nepaisant to, elektrifikuotos , įskaitant visiškai elektrinius modelius, hibridinius ir iš tinklo įkraunamus hibridinius automobilius, gegužės mėn. sudarė 48,9 % visų ES įregistruotų naujų lengvųjų automobilių, palyginti su 46,2 % prieš metus. Elektromobilių dalis sumažėjo iki 12,5 %, o hibridinių transporto priemonių dalis padidėjo iki 29,9 %. ACEA pažymi, kad buvo tikėtasi elektromobilių rinkos sąstingio, tačiau nuo 2025 m., atsižvelgiant į naujus ES automobilių išmetamųjų teršalų tikslus, tikimasi, kad pardavimai augs.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą