Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Susisiekimo ministerija pristato lietuvių kurtą elektromobilių platformą: nuo edukacijų iki naujų ir naudotų EV pardavimo visoje Europoje

Adomas Račkauskas

Susisiekimo ministerija visuomenei pristatė naują elektromobilių „BESTEV4ME“ informacinio ir mokomojo pobūdžio internetinę platformą. Ši lietuvių sukurta platforma yra skirta pateikti išsamią informaciją apie naujus ir naudotus elektrinius transporto priemonių modelius, cirkuliuojančius Europos rinkoje nuo 2011 m. iki šių dienų. Prieš pusmetį startavusi tarptautinė, dabar ši platforma, Susisiekimo ministerijos iniciatyva, buvo adaptuota Lietuvos rinkai ir lietuvių auditorijai.

Platforma ne tik supažindins su elektromobilių rinkos aktualijomis, bet ir suteiks galimybę Senojo žemyno vairuotojams – įskaitant ir lietuvius – parduoti ar pirkti tiek naujus, tiek naudotus elektromobilius įvairiose šalyse.

 

„Mano akimis, šis produktas Lietuvos vairuotojams atvers daug platesnes, iki šiol taip trūkstamas antrinės rinkos galimybes. Na ir, žinoma, dvigubai džiugu dėl to, kad platformos kūrėjai yra lietuviai“, – teigė susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

BESTEV4ME platforma

Platformą bestev4me.lt sukūrė elektromobilių entuziastai lietuviai Tadas Ratkevičius ir Julius Baranauskas, siekiantys savo kūrinį užauginti iki didžiausio švietėjiško elektromobilių skelbimų portalo Europoje.

 

„Siekiame, kad visos Europos, bet ypač – Lietuvos, žmonės lengvai naršytų sparčiai augančioje informacijos apie elektromobilių modelius gausoje ir lengvai ją suprastų. Stengiamės pateikti tik aktualią informaciją, kuri yra labai svarbi priimant sprendimą dėl elektrinės transporto priemonės įsigijimo. Mūsų sukurtas įrankis skirtas tiek pažengusiems elektromobilininkams, tiek ir tiems vartotojams, kurie stokoja specifinių žinių, kaip susirasti esminę informaciją, reikalingą priimant sprendimą rinktis tinkamiausią elektromobilį, ir ją suprasti“, – teigia T. Ratkevičius.

 

Prieš kelias savaites lietuviškai „prabilusi“ platforma nuolat atnaujinama papildomais funkcionalumais. Vienas esminių, šį lietuvišką produktą išskiriančių iš panašaus pobūdžio svetainių, – tai, kad joje galima rasti esminę informaciją apie kiekvieną elektromobilių modelį ir, svarbiausia, ją palyginti. Pavyzdžiui, kiek kilometrų vienu įkrovimu realiomis sąlygomis vienos ar kitos markės elektromobilis nuvažiuoja vasarą ir žiemą, greitkeliu ar kitu keliu, galima sužinoti faktinį įkrovimo greitį ir pan.

 

Į „BESTEV4ME“ atvirą platformą skelbimus apie naujus ir naudotus elektromobilius galės nemokamai įkelti ir įmonės, ir privatūs asmenys visoje Europoje. Taip pat joje publikuojamas elektromobilumą skatinantis informacinio bei mokomojo pobūdžio turinys lietuvių kalba.

Didelė visuomenės dalis dėl informacijos gausos ir užsienio kalbų nemokėjimo neseka informacijos anglų kalba ir ieško alternatyvių šaltinių gimtąja kalba. Viliamasi, kad su elektromobilumu susijusios informacijos pateikimas lietuvių kalba padidins jos sklaidą ir prisidės prie vairuotojų įpročių keitimo renkantis mažiau taršią transporto priemonę.

m. gegužės 1 d. VĮ „“ duomenimis, Lietuvoje iš viso buvo užregistruoti 22 134 M1 ir N1 klasės , iš kurių 13 301 grynasis elektromobilis (BEV) ir 8 833 iš išorės įkraunami hibridiniai (PHEV) automobiliai, taip pat – 73 850 hibridinių (HEVs) M1 ir N1 klasės automobilių.

Susisiekimo ministerijos

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą