Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Svarbus įspėjimas atostogautojams: turistų gydymo kainos Turkijoje išaugo daugiau nei dvigubai

Pranešimas žiniasklaidai

Turkija ir Egiptas išlieka populiariausiomis turistinėmis kryptimis, kuriose mūsų šalies keliautojai dažniausiai lankosi. Šiose šalyse ne tik džiaugiamasi saule, kai Lietuvoje jos trūksta, bet ir poilsiaujama šeimos patogumui pritaikytuose kurortuose. Tačiau draudikai atkreipia dėmesį į didėjantį medicininių išlaidų skaičių, ypač susijusį su apsinuodijimais. Gydymo kainos Turkijoje ir Egipte išaugo daugiau nei dvigubai, o pasitaiko ir perteklinių medicinos paslaugų suteikimo atvejų, kurių kainos siekia penkiaženkles sumas.

Svarbiausi :

  • Draudimo bendrovės „Gjensidige“ duomenimis, 2022– m. medicininės pagalbos kaina Turkijoje vidutiniškai padidėjo 53 proc., o Egipte – net 154 procentais.
  • Didžiausia šiais metais atlyginta žalos suma už dviejų asmenų šeimos gydymą Egipto kurorte siekė beveik 13 tūkst. eurų.

Kaip apsisaugoti nuo didelių išlaidų sveikatos problemų atveju:

  1. Pasirinkite viešbutį atsakingai. Pasitarkite su kelionių organizatoriumi, patikrinkite atsiliepimus keliose interneto svetainėse, pvz., , tripadvisor.com, bei „Google“ atsiliepimus. Atsiliepimai internete gali būti klaidinantys, todėl verta pasiklausyti pažįstamų patarimų ir turistų diskusijų grupėse.
  2. Turėkite su savimi pirmosios pagalbos vaistinėlę. Būtina turėti vaistų nuo skrandžio ir galvos skausmų, peršalimo ir karščiavimo.
  3. Stebėkite, kas dedama į jūsų gėrimus ir kaip laikomas . Venkite ledukų kokteiliuose ir gerkite tik į butelius išpilstytą vandenį.
  4. Kreipkitės į draudiką atveju. Draudimo bendrovė galės rekomenduoti tinkamiausias gydymo įstaigas ir padėti išvengti perteklinių paslaugų.

Pasak draudimo bendrovės „Gjensidige“ Sveikatos, kelionių ir asmens draudimo žalų skyriaus vadovės Anos Taraitienės, svarbu atidžiai sekti, kokie tyrimai atliekami, kad būtų išvengta nereikalingų išlaidų. Ypač atsargiai vertinkite viešbučių darbuotojų rekomendacijas dėl privačių klinikų, nes šios gali būti nepagrįstai brangios.

Saugokite savo sveikatą ir piniginę atsakingai planuodami keliones į užsienį!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą