Sviestas yra būtinas daugelio patiekalų ingredientas. Juo tepame sumuštinius, gaminame kepinius ir net padažus. Tačiau jei pamiršite iš anksto išimti sviestą iš šaldytuvo, jo naudojimas gali virsti košmaru. Tai apsunkina maisto ruošimą ir atima daug laiko. Laimei, yra paprastas būdas išspręsti šią problemą.
Atrodo, kad suminkštinti sviestą iki kreminės konsistencijos nėra sudėtinga ir neužima daug laiko. Tačiau ne kiekviena gudrybė duoda patenkinamų rezultatų. Pavyzdžiui, patariama vengti pieno produktų kaitinimo mikrobangų krosnelėje.
Taigi, jei recepte reikia naudoti minkštą sviestą, o jūsų sviestas kietas kaip uola, išbandykite „stiklainio” metodą. Tai užtruks tik kelias minutes.
Vadovaukitės paprastais nurodymais:
- Įdėkite sviestą į lėkštę arba dubenį.
- Pripildykite stiklinę karštu vandeniu iš kriauklės.
- Palikite stiklinę maždaug penkioms minutėms, kad įkaistų.
- Tada išpilkite vandenį ir stikline uždenkite sviesto gabalėlį.
- Palikite penkioms minutėms ir sviestas bus minkštas!
Kaip dar galima suminkštinti sviestą?
Yra keletas kitų metodų, kuriuos galite naudoti, norėdami išgauti tobulą konsistenciją.
Vienas iš jų – sviesto kubelius supjaustyti į mažesnius gabalėlius ir palikti juos ant stalo maždaug 30 minučių.
Šis metodas užtruks šiek tiek ilgiau, tačiau jis veiks taip pat gerai kaip ir stiklinės triukas ir pareikalaus mažiau pastangų.