Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai gali padaryti net mėgėjas: paprasti būdai pagreitinti „Google Chrome” naršyklę

Donatas Varnas

Chrome” yra viena iš populiariausių naršyklių, nes ją rekomenduoja daugelis naudotojų. Tačiau situacija pablogėja, kai lėtas naršymas išmaniajame telefone tampa kasdienybe, o po kurio laiko atsiranda krovimo juosta ir tuščias ekranas. Laimei, to galima lengvai išvengti pagreitinus „”.

Sumažinkite aktyvių skirtukų skaičių

Atidarytų „Chrome” skirtukų skaičius turi įtakos sistemos ištekliams. Kuo daugiau skirtukų turite atsidarę, tuo labiau apkraunamas jūsų mobilusis įrenginys. Todėl stenkitės atidaryti naujus puslapius tik tada, kai jums jų tikrai reikia, ir uždaryti juos, kai jų nebereikia.

Be to, dėl daugybės atidarytų skirtukų sunku rasti reikiamą išteklių. Todėl geriau susikurkite dažnai lankomų puslapių žymes ir uždarykite išteklius, kuriuose informaciją jau esate išstudijavę. Norėdami vienu ypu iš atminties ištrinti visas svetaines, atidarykite skirtukų ekraną, spustelėkite trijų taškų meniu ir pasirinkite parinktį Uždaryti visus skirtukus.

Įjunkite išankstinį puslapių įkėlimą

„Google Chrome” gali iš anksto įkelti išteklius ir tinklalapių, kuriuose lankotės dažnai arba galbūt apsilankysite ateityje, elementus. Tai gali labai taupyti laiką.

Norėdami įjungti išankstinį įkėlimą, bakstelėkite trijų taškų meniu piktogramą ir raskite parinktį Nustatymai. Tada slinkite prie skyrių Privatumas ir saugumas bei Puslapio išankstinis įkėlimas ir pasirinkite Išplėstinis išankstinis įkėlimas.

Naujoji Chrome versija

Išvalykite „Chrome” talpyklą

„Chrome” stengiasi išsaugoti kuo daugiau elementų iš aplankytų svetainių savo talpykloje. Teoriškai tai padeda pagreitinti puslapio įkėlimą, tačiau jei turite gana spartų ryšį ir nedaug atminties, geriau išvalykite perpildytą talpyklą.

Įveskite chrome://settings/clearBrowserData, pasirinkite laiko intervalą „All time” ir spustelėkite „Delete data”.

Naudokite naujausią „Chrome” versiją

Naudojant pasenusią „Google Chrome” versiją, gali sutrikti veikimas dėl klaidų ir problemų, kurios buvo aptiktos ankstesnėse versijose ir vėliau kūrėjų ištaisytos.

Be to, atnaujinimas yra svarbus saugumo aspektas, nes pasenusiose programinės įrangos versijose gali būti pažeidžiamumų. Norėdami atsisiųsti naujausią versiją, rekomenduojame atidaryti „”, ieškoti „Google Chrome” ir spustelėti mygtuką Atnaujinti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą