Apelsinų sezonas dabar pačiame įkarštyje, o daugelyje parduotuvių jie siūlomi patraukliomis kainomis. Jei dažnai valgote šiuos citrusinius vaisius, verta išsaugoti žievelę ir neišmesti jos į šiukšlių dėžę. Ji gali praversti.
Kai kurie žmonės apelsinų žieveles naudoja kaip kalėdines dekoracijas, o kiti iš jų gamina natūralius namų kvapus. Tačiau ne visi žino, kad žievelės turi daugybę kitų panaudojimo būdų, kurie pirmiausia padeda išspręsti dvi populiarias problemas.
Ką daryti su apelsinų žievelėmis?
Pirmasis žingsnis – žievelę išdžiovinti. Tai galite padaryti naudodami specialią džiovyklę, tačiau lygiai taip pat gerai tinka ir orkaitė. Padalykite žievelę į mažus gabalėlius, paskleiskite juos ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 110 laipsnių. Žieveles kaitinti reikėtų apie 30 minučių (viskas priklauso nuo žievelės storio).
Palikite orkaitės dureles šiek tiek pravertas ir kartkartėmis apverskite žieveles, kad jos išdžiūtų tolygiai. Kai visas skystis išgaruos, sumalkite žievelę į miltelius ir sumaišykite juos su soda. Šis mišinys padės susidoroti su dviem dažnomis problemomis.
Kaip naudoti mišinį?
Vienas iš sodos ir džiovintų apelsinų žievelių mišinio panaudojimo būdų namuose – kvapų sugėrimas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite susmulkintas žieveles su soda ir įdėkite į šaldytuvą. Jei šaldytuve yra nemalonus kvapas, skirtumą pajusite po kelių valandų. Geriamoji soda puikiai sugers nemalonius kvapus, o apelsinų žievelių kvapas pripildys šaldytuvą malonaus citrusinių vaisių aromato.
Kitas panaudojimo būdas: į apelsinų žievelių miltelius ir sodą taip pat galite įpilti truputį vandens ir kelis lašus indų ploviklio. Taip sukursite patikimą valymo pastą, kuri maloniai kvepia ir pašalina net įsisenėjusius nešvarumus. Naudokite ją pridegusiems indams ir orkaitei valyti.