Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai pagyvina: ką reikia daryti vos pabudus ryte?

Mindaugas Bružas

Kavos puodelis – ne vienintelis būdas ryte pasistiprinti. Šis paprastas įprotis, užtrunkantis ne ilgiau kaip pusvalandį, padės jums atsibusti ir pagerinti sveikatą.

Galbūt manote, kad mankštintis yra per sunku ir atima daug laiko. Tokiu atveju rytiniai jums gali būti puiki alternatyva, nes jie taip pat gali padėti svorio ir išlaikyti raumenų tonusą.

Kodėl turėtumėte pradėti vaikščioti rytais?

įrodė, kad pasivaikščiojimas lauke yra puikus būdas atsikelti ir pajudėti. parodė, kad 20 minučių pasivaikščiojimas gryname ore suteikia daug daugiau jėgų ir energijos nei toks pat pasivaikščiojimas patalpoje. Be to, 18 apklaustų moterų teigė, kad 10 minučių pasivaikščiojimas joms padėjo atsikratyti miego trūkumo simptomų.

Rytiniai pasivaikščiojimai padės ne tik pabusti, bet ir pradėti dieną gera . Mokslininkai teigia, kad pusvalandžio trukmės pasivaikščiojimas penkis kartus per savaitę gali padėti sušvelninti depresijos simptomus, sumažinti nuovargį, padidinti savivertę ir sumažinti nerimą.

Rytinis pasivaikščiojimas

Turėtumėte pabandyti vaikščioti, jei bandote numesti svorio

Per 30 minučių pasivaikščiojimo galite sudeginti iki 150 kalorijų, o kartu su sveika mityba ir fiziniais pratimais tai gali padėti lengvai ir greitai numesti svorio. Mokslininkai pažymi, kad norėdami numesti svorio, turėtumėte vaikščioti tuščiu skrandžiu, nes tai padeda medžiagų apykaitai ir virškinimui.

Vaikščiojimas taip pat padeda stiprinti raumenis

Norėdami gauti kuo daugiau naudos, turėtumėte vaikščioti vidutiniu arba greitu tempu. Taip pat galite pabandyti pakeisti įprastą maršrutą ir daugiau vaikščioti laiptais, įkalnėmis ir nuokalnėmis.

Mokslininkai taip pat įsitikinę, kad rytiniai pasivaikščiojimai gerina proto aiškumą ir padeda kūrybiškai mąstyti. Taigi jei ilgai galvojate apie kokią nors idėją ar problemą ir vis nerandate sprendimo, pabandykite išeiti pasivaikščioti, ir tada jums kils naujų minčių. Naujausi tyrimai taip pat parodė, kad vyresnio amžiaus žmonių, kurie dažnai vaikšto, pažintinės funkcijos yra geresnės nei jų bendraamžių, gyvenančių daugiausia sėdimą gyvenimo būdą.

Žmonės, kuriems sunku užmigti, taip pat turėtų pabandyti vaikščioti. Paaiškėjo, kad rytinis pasivaikščiojimas padės geriau išsimiegoti vakare. Eksperimentai taip pat parodė, kad žmonės, kurie sportuoja rytais, miega geriau nei tie, kurie į sporto salę eina vakare.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą