Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

⚡Tai palies kone kiekvieną „iPhone” naudotoją: nuo 2024 m. „iPhone” palaikys RCS pranešimų formatą

iPhone telefonuose bus įdiegtas RCS palaikymas
Donatas Varnas

„Apple” netikėtai paskelbė apie perėjimą prie RCS (Rich Communication Services) žinučių siuntimo standarto. Ši funkcija bus pradėta naudoti su programinės įrangos atnaujinimu „vėliau metais” ir suteiks daugybę naujų susirašinėjimo tarp „” ir „” naudotojų galimybių.

Leidinys „9to5Mac” rašo, kad „Apple” sprendimą priėmė spaudžiant reguliavimo institucijoms ir konkurentams, tokiems kaip „” ir „Samsung”. Šie ne kartą „linksniavo” „iPhone” gamintoją už tai, kad šis nepereina prie modernių ir geresnių ryšio sprendimų.

Pasak „Apple” atstovo spaudai, universalus RCS profilis užtikrins geresnį suderinamumą, palyginti su SMS ar MMS. Jis veiks kartu su „iMessage”, kuri ir toliau išliks geriausia ir saugiausia „Apple” naudotojų žinučių siuntimo priemone.

Kas yra RCS?
Kas yra RCS?

RCS suteikia daugybę „iMessage” stiliaus funkcijų, skirtų „iOS” ir „Android” prietaisų tarpusavio žinučių siuntimui. Abiejų platformų naudotojai, rašydami vienas kitam žinutes, gali matyti perskaitytus pranešimus, spausdinimo indikatorius, taip pat perduoti aukštos kokybės vaizdus, vaizdo įrašus, failus ir kt. Skirtingai nei įprastos SMS žinutės, RCS taip pat gali veikti per mobilųjį internetą ir „Wi-Fi”.

Tačiau stebėtina tai, kad „Apple” šiuos pakeitimus pristato tarsi dėl akių, nes RCS tiesiog pakeis SMS ir MMS ir egzistuos atskirai nuo „iMessage”. iPhone naudotojai tikrai ir toliau bendraus savo žinučių programa.

Kas yra RCS pranešimai?

Ankščiau SMS buvo vienintelis būdas siųsti tekstinius pranešimus į kitus telefono numerius. Tekstiniai pranešimai kainuodavo ir nebuvo visai pigūs. Netrukus po to atėjo MMS era, teksto pranešimai, kuriuos galėjome pateikti su vaizdais, kurių kaina buvo piktnaudžiaujama. Atsiradus „” ir kitoms programėlėms telefonų gamintojams ir operatoriams teko galvoti apie naujus susirašinėjimo būdus. Taip atsirado nauja RCS platforma.

Rich Communication Services, taip pat žinomas kaip RCS, yra nauja pranešimų siuntimo forma, kuri pagerina telefono patirtį, suteikia jam išvaizdą ir panašumą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą