Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Taylor Swift gerbėjai vėl sukėlė žemės drebėjimą

Mindaugas Bružas

Amerikiečių popmuzikos sensacijos Taylor Swift šokančių gerbėjų buvo tokia galinga, kad per jos koncertą Edinburge (Škotija) tiesiog „sudrebino” žemę. Apie tai pranešė BBC.

Britų geologijos tarnybos (BGS) duomenimis, seisminės stotys užfiksavo žemės virpesius šešių kilometrų atstumu nuo Murrayfieldo stadiono, kuriame birželio 7, 8 ir 9 d. koncertavo T. Swift, iš viso surinkusi 200 000 gerbėjų.

- Reklama -

Penktadienio pasirodymas buvo seismiškai aktyviausias: gerbėjai privertė žemę judėti 23,4 nanometro, o šeštadienį ir sekmadienį – atitinkamai 22,8 nm ir 23,3 nm.

Seismologai mano, kad žemės virpesius sukėlė sinchronizuoti gerbėjų šokiai, kurie pasiekė aukščiausią tašką per dainą „Ready For It?”, kai virpesių dažnis siekė 160 dūžių per minutę.

Koncerto metu gerbėjų sukurta energija prilygo maždaug 80 kilovatų, t. y. prilygsta 6 000 automobilių akumuliatorių galiai. „Tai nuostabus ir jaudinantis renginys, kuris dar kartą patvirtina Škotijos, energingiausios publikos šalies, reputaciją”, – sakė BGS seismologas Callumas Harrisonas.

Verta paminėti, kad nors seisminį aktyvumą tikriausiai pajuto tik netoli stadiono esantys , tai ne pirmas kartas, kai Taylor Swift gerbėjai sukelia žemės drebėjimus. Panašūs žemės virpesiai buvo užfiksuoti per dainininkės koncertus Sietle ir Los Andžele.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą