Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Televizoriaus pasirinkimas – ką reikia žinoti

Mindaugas Bružas

Modernus su pakankamai plačiu ekranu ir kokybišku vaizdu – būtinas dalykas daugeliui žmonių. Kartais maloniau praleisti vakarą su žiūrint gerą filmą ar serialą – o jei žiūrėsite jį su gera įranga, tai suteiks tik daugiau malonumo.

Kaip išsirinkti televizorių ir ką reikia žinoti apie šį įrenginį?

Televizoriaus pasirinkimas. Ateidami į parduotuvę ir norėdami pasirinkti šį įrenginį, turėtumėte atsižvelgti į:

  • viso televizoriaus dydis, ekrano įstrižainė, atstumas iki žiūrovo;
  • monitoriaus tipas, foninio apšvietimo tipas;
  • kontrastas ir ryškumas;
  • garso kokybė;
  • papildomos funkcijos (pvz., galimybė prisijungti prie interneto).

Pastaruoju metu plačiai paplito su prieiga prie tinklo ir savo operacine sistema. Tai labai patogu, jei norite žiūrėti filmus internete ar, pavyzdžiui, tiesioginę transliaciją internetu.

LG Electronics pristatys didžiausią pasaulyje OLED televizorių

Kaip apskaičiuoti įstrižainę?

Kad televizijos programų žiūrėjimas nevargintų akių, reikia būti tam tikru atstumu nuo ekrano. Specialistai teigia, kad jis turėtų būti lygus 2,5 – 3 televizoriaus įstrižainėms. Neverta pirkti didelio įrenginio su plačiu ekranu mažam kambariui.

Kokie yra apšvietimo tipai?

Yra keletas ekrano foninio apšvietimo tipų. Pirmasis yra tiesioginis LED, tiesioginis skystasis kristalas. Jis yra tiesiai už matricos ir todėl tolygiai apšviečia visą jos paviršių.

Naudojant Edge LED įvairovę, šviesos diodai montuojami ne ant visos matricos, o tik jos kraštuose. Tai nereiškia, kad vaizdo kokybė bus prastesnė: be diodų yra ir atspindžio sistema, kuri tolygiai paskirsto apšvietimą visame ekrane.

Giliai juodos spalvos yra laikomas unikaliu LG prekės ženklo išradimu. Niekas šios nebenaudoja. Tačiau antrasis gamintojas iš Korėjos „Samsung“ sukūrė savo – QLED. Tokio juodo ekrano nėra, tačiau tokie televizoriai turi pakankamai stiprią pusę – pastebimas elektros taupymas. QLED turi labai išraiškingus skirtingų spalvų atspalvius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą