Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tiesa apie kiaušinius: kiek jų galima valgyti ir kada jie kenkia organizmui

Mindaugas Bružas

Ilgą laiką buvo manoma, kad tiems, kurie dažnai valgo , gresia širdies priepuolis arba aterosklerozė. Šis produktas įgijo blogą reputaciją po to, kai tyrimais jis buvo pavadintas pavojingu dėl didelio cholesterolio kiekio, dėl kurio užsikemša kraujagyslės. Tačiau naujausi moksliniai darbai parodė, kad kaip tik gali apsaugoti nuo tokių būklių.

Prieštaringi tyrimai

Naujų tyrimų duomenimis, kiaušiniai mažina insulto ir infarkto riziką. Tokią išvadą padarė atlikę eksperimentą, kurio metu tiriamieji per savaitę suvalgydavo iki penkių kiaušinių. Paaiškėjo, kad tokiu atveju širdies ligų rizika sumažėjo 10 %, palyginti su dalyviais, kurie kiaušinius valgė retai.

Tačiau kitas patvirtino blogą produkto reputaciją. Ekspertų teigimu, tokie duomenų neatitikimai atsirado dėl to, kad tyrimo metu nebuvo stebima visa savanorių . Žinoma, kad cholesterolio kiekį galima sumažinti valgant vaisius ir daržoves, taip pat fiziniu aktyvumu.

Kiausinis su darzovemis

Cholesterolis ir mityba

Be to, didelį vaidmenį atlieka genai: kažkas yra labiau linkęs į šią būklę, o kažkas neturi jokių problemų, nepaisant nesubalansuotos mitybos. Kai kurie žmonės per dieną suvalgo tris kiaušinius, ir jų cholesterolio kiekis išlieka normalus. Specialistai linkę manyti, kad mityba neturi didelės įtakos šiems rodikliams. Kalbant apie kiaušinius, jie tik 25 % lemia riebalų kiekį organizme.

Viskas priklauso nuo kiekio

Šiuo metu mitybos ekspertai primygtinai rekomenduoja valgyti kiaušinius. Sveikiems žmonėms, neturintiems širdies problemų, per didelio riebalų kiekio kraujyje ar diabeto, trys-keturi kiaušiniai per savaitę būtų gera gairė. Vienas švedų atliktas tyrimas parodė, kad rizika yra minimali net valgant šešis kiaušinius per savaitę. Tuo pat metu sveiki suaugusieji gali valgyti iki septynių kiaušinių per savaitę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą