Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikėtina, kad 2024 m. žmonija susidurs su pragarišku karščiu: kaip nukentės skirtingi Žemės regionai

Mindaugas Bružas

Šiemet Žemėje labai karšta – muša visus rekordus. Tačiau, pasak mokslininkų, kiti metai bus dar blogesni. Jie įspėja apie pragarišką karščio bangą, kuri planetoje gali sukelti chaosą.

Karščio bangos

2023 m. liepą planetoje užfiksuota aukščiausia dienos temperatūra per visą stebėjimų istoriją. Jūros vandens temperatūra taip pat gerokai pakilo. Tai rodo, kad anglies dioksido koncentracija Žemės atmosferoje ir toliau didėja, o didėjimo tempai nerodo jokių lėtėjimo ženklų, nepaisant Paryžiaus susitarimo.

Kylančios temperatūros pasekmės bus katastrofiškos: smarkios liūtys, kurios užlies kai kuriuos Žemės regionus, o kitur bus didelės sausros ir didelio masto miškų .

Dėl kylančio jūros lygio dar labiau tirps Grenlandijos ir Antarktidos , o tai gali lemti kai kurių gyvūnų ir augalų rūšių išnykimą ir apgyvendintų teritorijų užtvindymą.

mano, kad m. bus šilčiausi metai per visą istoriją. Tačiau atšilimo pikas dar nesibaigė, todėl tikėtina, kad žmonija kentės nuo precedento neturinčios oro temperatūros.

Karščiai Europoje – liepos 13-14 dienos duomenys

Karščiai Europoje

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą