Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikrai dar negirdėjote apie šį receptą: kodėl nereikia išmesti obuolių odelių

Mindaugas Bružas

Tikriausiai vargu ar kas nors susimąstė apie obuolių odelės panaudojimą. Dažniausiai žievelė išmetama į šiukšliadėžę arba dedama į kompostą. Pasirodo iš obuolių žievelės galima pagaminti itin naudingą ingredientą. Iš jų galite pasigaminti naminio acto, kuris turi daug privalumų ir itin pravers jūsų virtuvėje, pavyzdžiui, ruošiant salotas, padažus.

Kaip pasigaminti naminį obuolių actą?

Taip pat obuolių padeda organizmui apsivalyti nuo toksinų, didina kalcio pasisavinimą, apsaugo nuo rėmens ir pykinimo. Be to, šis produktas pagreitina medžiagų apykaitą ir gerina virškinimo sistemos darbą.

Ingredientai:

  • 4 obuolių žievelės;
  • 2 šaukštai cukraus kiekvienam litrui šilto virinto vandens.

Paruošimas:

  1. Įdėkite odeles į didelį stiklainį, užberkite reikiamą kiekį cukraus.
  2. Supilkite vandenį taip, kad jis visiškai padengtų odeles.
  3. Stiklainį uždenkite linine servetėle ir keletą savaičių palikite šiltoje vietoje. Actas turi būti maišomas kiekvieną dieną.
  4. Po kelių dienų ant acto atsiras putos. Kai jos išnyks ir actas surūgs, nukoškite skystį ir supilkite į butelius.
  5. Butelius sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą