Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikri ir neišgalvoti patarimai, kaip išlaikyti sveiką išmaniojo telefono bateriją kuo ilgiau

Donatas Varnas

Turbūt visi išmaniųjų telefonų savininkai žino, laikui bėgant prastėja telefono, ausinukų ar nešiojamos (angl. power bank) veikimas. Ji gali būti daug patvaresnė, jei laikysitės tinkamų pakrovimo ir naudojimo taisyklių. Taigi, ekspertai lietuviams pateikė patarimų, kaip išsaugoti išmaniojo telefono baterijos našumą.

Nuo šiol jūsų telefono baterija tarnaus ilgiau

Ką tik įsigytas gali ilgai veikti be įkrovimo. Tačiau po tam tikro naudojimo laikotarpio situacija iš esmės pasikeičia. Prietaisą reikia nuolat įkrauti.

Siekiant išvengti ankstyvo baterijos susidėvėjimo, išmaniojo telefono nereikėtų įkrauti 100 proc. Kartu nereikėtų laukti, kol akumuliatoriaus įkrovos lygis kritiškai sumažės. Geriausia būtų laikytis „20-80” taktikos. Tai reiškia, kad telefoną turėtumėte įkrauti, kai jo įkrovos lygis sumažėja bent iki 20 %. Tačiau akumuliatorių reikėtų įkrauti ne daugiau kaip iki 80 %.

Mobiliojo telefono krovimas

Kitas geras variantas gali būti – 50-70 %. Tai reiškia, kad, jei įmanoma, per dieną turėtumėte praleisti visą seriją trumpų mobiliojo telefono įkrovimų.

Ekspertų teigimu, ličio jonų skirtas maždaug 500 pilnų įkrovimo ciklų. Tačiau jos tarnavimo laiką galima patrigubinti. Tam tereikia įkrauti ir iškrauti prietaisą 50 % ciklais.

Žinoma, taip naudojant išmanųjį telefoną reikės beveik nuolat būti prieinamoje elektros tinklo arba įkroviklio zonoje. Taip pat verta paminėti, kad tokiam naudojimo variantui reikės įdiegti specialią programinę įrangą, kuri stebės įkrovos būklę. Priešingu atveju šio metodo veiksmingumas gerokai sumažės.

Žinoma, abu variantai turi ir teigiamų aspektų, ir tam tikrų minusų. Todėl nėra „aukso vidurio”, kuris 100 proc. tiktų kiekvienam išmaniojo telefono naudotojui. Tačiau yra galimybė pasirinkti būtent tą variantą, kuris jums bus patogus.

Taigi, išmaniųjų telefonų baterijos „mėgsta” dažną įkrovimą vidutinių reikšmių ribose. Tai reiškia, kad svarbiausia yra vengti tokių akumuliatoriaus įkrovimo reikšmių, kaip 0 ir 100 %.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą