Tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris patiks visiems vištienos mėgėjams. Sultinga mėsa, saldžiarūgštės spanguolės ir citrusinė apelsinų gaiva sukuria nepakartojamą skonių derinį.
Vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti, tai sujungti visus ingredientus ir pašauti į orkaitę.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 1 kg;
- Apelsinas – 1 vnt;
- Spanguolės – 1 stiklinė;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Česnakas – 4 skiltelės;
- Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
- Vištienos prieskonių – 1 šaukštelis;
- Druska – pagal skonį;
- Vandens – 1/2 puodelio;
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai;
- Rozmarino – 2 šakelės.
Paruošimas:
- Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite.
- Nulupkite svogūną ir česnaką. Apelsiną ir svogūną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
- Į kepimo indą sudėkite svogūnus, apelsinus, česnako skilteles ir pusę spanguolių. Ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius, pabarstykite prieskoniais ir druska, įtrinkite prieskonius į šlauneles ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Sudėkite likusias spanguoles, suberkite rozmarino šakeles ir užpilkite vandeniu.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.