To ilgai laukėme: „Android 15” leis rasti išmanųjį telefoną, net jei jis bus išjungtas

Donatas Varnas
"Android 15" leis rasti išmanųjį telefoną, net jei jis bus išjungtas

Pamesto ar pavogto „Android” telefono paieška gali būti varginanti patirtis, ypač kai įrenginys yra išjungtas. Nors „Google” funkcija „Rasti mano įrenginį” yra naudinga, ji turi trūkumų, ypač kai įrenginys nėra prijungtas prie interneto. Su „” „Google” siekia išspręsti šią problemą, pristatydama naują „Powered Off” radimo API.

Ši API gali padėti nustatyti prietaisų buvimo vietą net tada, kai jie yra išjungti. Iš esmės sistema veikia „Bluetooth” valdiklio atmintyje.

Android 15 rasti telefoną, kai jis išjungtas

Tačiau yra išlyga: kad įrenginys galėtų maitinti „Bluetooth” valdiklį, reikia specialios aparatinės įrangos, kuri leidžia jam veikti net tada, kai yra visiškai išjungtas. Taigi, kad ši funkcija veiktų, gali prireikti nedidelio akumuliatoriaus energijos kiekio. Nors pirminiai gandai rodė, kad ši funkcija gali debiutuoti su „ 9” telefonu, nurodoma, kad „Pixel 8” taip pat gali ja pasinaudoti po „Android 15” atnaujinimo.

Be aparatinės įrangos reikalavimų, „Bluetooth Finder HAL” (aparatinės įrangos abstrakcijos sluoksnio) palaikymas reikalauja didelių programinės įrangos kūrimo pastangų. Vartotojai taip pat turėtų įsitikinti, kad jie atnaujino „Android 15” ir turi naujausią „Google Find My Device” versiją.

Deja, senesniuose įrenginiuose, pavyzdžiui, „”, „Pixel 7” ir „Pixel 6” serijose, ši funkcija mažiau tikėtina. Neaišku, ar šie į neturi reikiamos aparatinės įrangos, ar apribojimai susiję tik su programine įranga. Tačiau yra tikimybė, kad ateityje ši funkcija gali būti pritaikyta ir kai kuriems senesniems įrenginiams, ypač naujausiems aukštos klasės modeliams, tokiems kaip „Pixel Fold”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment