Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulo arbūzo pasirinkimo paslaptys: kodėl reikia uostyti, o ne trankyti

Mindaugas Bružas

Išsirinkti prinokusį ir skanų arbūzą – tikras , reikalaujantis tam tikrų įgūdžių ir žinių. Tradiciškai dažnai patrankome ranka į arbūzą, bandydami nustatyti jo prinokimą pagal garsą. Tačiau specialistai atkreipia dėmesį į kitą, mažiau žinomą, bet veiksmingą metodą – užuosti arbūzo kvapą.

Kvapas gali išduoti, ar arbūzas prinokęs

Prinokę arbūzai skleidžia lengvą, saldų aromatą, ypač prie tos vietos, kur buvo jų stiebas. Jei jaučiate šį aromatą, tai geras ženklas, kad prinokęs. Kita vertus, jei nejaučiate jokio aromato arba jaučiate rūgštų, supuvusį ar nemalonų kvapą, tai gali reikšti, kad arbūzas yra pernokęs arba sugedęs.

Tobulas arbūzas

Tikslesnis metodas yra uoslė

Arbūzo uostymas gali būti naudingas prinokimo nustatymo būdas, tačiau tam reikia patirties ir žinių. Be to, skirtingi žmonės gali skirtingai interpretuoti garsą, todėl šis metodas nėra toks tikslus.

Leidžia pajusti natūralų arbūzo saldumą

Iš tiesų arbūzo kvapas gali padėti suprasti, koks yra jo . Jei užuodžiate ryškų, saldų kvapą, paprastai tai reiškia, kad ir skonis bus saldus.

Arbūzo išsirinkimas yra ir menas, ir nėra vieno teisingo būdo, tai padaryti. Tačiau pabandykite naudoti ne rankas, o nosį, ir tai gali praversti kitą kartą, kai būsite parduotuvėje ar turguje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą