Gali atrodyti, kad pagaminti bulvių košę labai paprasta, tačiau taip nėra. Verta pasidomėti dažniausiai daromomis klaidomis ir virėjų rekomendacijomis, kurių laikantis pavyks pagaminti skanų garnyrą.
Ingredientų kokybė labai svarbi
Norėdami pasigaminti tobulą bulvių košę, turėtumėte atkreipti ypatingą dėmesį į ingredientų kokybę. Pavyzdžiui, jei bulvės minkštos arba jų paviršiuje yra dėmių, tikrai geriau jų nenaudoti.
Bulvių paruošimas
Viena iš pagrindinių klaidų, dažnai daromų gaminant maistą, yra netinkamas visų ingredientų paruošimas. Žinoma, pirmiausia bulves reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti. Jei gabaliukai yra skirtingo dydžio, apie tobulą bulvių košę galite pamiršti.
Svarbu virti bulves, kol jos suminkštės, bet nepervirti, nes gali susidaryti vandeninga košė.
Jei bulvės lengvai praduriamos šakute, jos jau paruoštos.
Kaip pasigaminti bulvių košę
Labai svarbu bulves sutrinti tolygiai ir kruopščiai, kad nesusidarytų gumuliukų ir būtų vientisa košė. Norėdami tai padaryti, galite naudoti elektrinį trintuvą.
Paprastas patarimas: bulves reikia trinti ne trumpiau kaip 2 minutes, kad jų konsistencija būtų tobula.
Pieno ir sviesto naudojimas bulvių košei
Baigiant virti, palaipsniui įpilkite sviesto ir pieno, gerai išmaišykite, kad pasiektumėte norimą tekstūrą ir skonį.
Dėl per didelio sviesto ar pieno kiekio košė gali tapti per riebi arba skysta.