Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti

Mindaugas Bružas

dažnai kepama su daržovėmis, iš jos daromi gardūs suktinukai, kotletai ir troškinama. Tačiau rekomenduojame ją iškepti pagal toliau pateiktą receptą – žuvis bus labai sultinga. Išbandykite – tai neįtikėtinai skanu.

Kepta menkė

Ingredientai:

- Reklama -
  • 450 g menkės filė;
  • žiupsnelis druskos ir pipirų;
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • čiobrelių šakelę;
  • 2 šaukštai sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus.

Paruošimas:

  1. Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite ir pipirais. Apverskite ir tą patį padarykite iš kitos pusės.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite filė, kepkite 5 minutes, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Į keptuvę supilkite aliejų.
  3. Nulupkite česnaką ir sutrinkite skilteles dideliu peiliu arba presu. Sudėkite jas į keptuvę ir kepkite kartu su žuvimi. Įdėkite šakelę čiobrelių.
  4. Sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 2-3 minutes. Apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi filė.
  5. Išspauskite citrinos sultis ant žuvies.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą