Kopūstai yra daugelio patiekalų ingredientas. Iš jų ruošiami ne tik tradiciniai balandėliai, bet ir troškinami su mėsa, daromas įdaras pyragams, ruošiamos salotos. Šiandien siūlome marinuoti kopūstus su morkomis, česnakais ir paprikomis.
Kaip marinuoti kopūstus su paprika?
Ingredientai (trims 1 litro talpos stiklainiams):
- kopūstai – 1,5 kg;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- česnako – 4 skiltelės;
- vandens – 1 litras;
- aliejaus – 100 ml;
- 9 % acto – 100 ml;
- druskos – 2 šaukštai;
- cukraus – 4 šaukštai;
- lauro lapai – 4 vnt;
- pipirų – 8 vnt.
Paruošimo būdas:
- Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir perkelkite į gilų indą.
- Saldžiąją papriką supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Česnaką supjaustykite plonomis plokštelėmis.
- Viską sumaišykite, išmaišykite rankomis, kol išsiskirs kopūstų sultys.
- Į puodą supilkite vandenį, supilkite augalinį aliejų, actą, druską, cukrų, lauro lapą, kvapiuosius pipirus, išmaišykite ir užvirinkite.
- Sudėkite kopūstus į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite, užpilkite karštu marinatu, uždarykite kaproniniais dangteliais.
- Kopūstus palikite visiškai atvėsti ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.